Sony stanser MotorStorm-utsendelser

Jordskjelvet har fått konsekvenser for MotorStorm: Apocalypse.

Bilspillet MotorStorm: Apocalypse foregår i en San Francisco-inspirert by som har blitt totalt ødelagt av en jordskjelv. I forbindelse med at Japan nettopp har blitt rammet av en av den moderne tids aller verste jordskjelvkatastrofer, har utgiver Sony (som selv stammer fra Japan) valgt å stanse utsendingen av det postapokalyptiske bilspillet.

Det betyr at butikkene ikke får nye kopier når de som allerede er sendt ut i forbindelse med morgendagens lansering er utsolgt.

– Vi er sjokkert og bedrøvet over resultatene av jordskjelvet og tsunamien i Japan, og våre tanker er hos alle de som har blitt påvirket. Dette inkluderer våre kolleger i Sony-familien som lever og jobber i Japan, sier Sony Computer Entertainment Europe i en pressemelding på nettstedet Eurogamer.

Jordskjelvrammede spillområder.

De fortsetter:

– Vi er veldig oppmerksomme på parallellene mellom disse hendelsene og det underliggende temaet i MotorStorm: Apocalypse, og vi gjør alt vi kan for å være så sensitive som mulig rundt situasjonen. Spillet er allerede i distribusjon, men vi stanser alle videre utsendelser og fjerner så mye av markedsføringsmaterialet som mulig.

Sonys norske distributør, Nordisk Film Interactive, har overfor nettstedet PressFire bekreftet at dette også gjelder Norge. Det er ikke kjent når Sony vil sende ut nye kopier av spillet til butikkene.

Den japanske giganten har også annonsert at de donerer 300 millioner japanske yen (om lag 20 millioner kroner) til rednings- og oppbyggingsarbeidet i de jordskjelvrammede områdene. De oppfordrer også ansatte verden rundt til å donere penger til et nyopprettet fond, og vil matche de ansattes bidrag til dette fondet.

Selskapet planlegger å gi mer penger etter hvert som de får større klarhet i hvilke behov lokalbefolkningen har. I tillegg gir de 30 000 radioer til jordskjelvofrene.

Siste fra forsiden