Sony tar opp kampen med DayZ

– Vi tar overlevelsesspillene til det neste nivået.

Sony Online Entertainment

Sony Online Entertainment har avduket H1Z1, et MMO-spill der du får rollen som en overlever i en postapokalyptisk verden full av zombier. Spillet ble avslørt i en episode av videopodkasten Game Talk Live.

Spillet vil ha et kraftig fokus på kamp mellom spillerne, og SOE-sjef John Smedley lover en massiv verden hvor spillerne kan bygge egne bygninger og festninger, og kjempe mot hverandre om ressursene.

Mye større enn DayZ

Verden skal være «mye større» enn de vi finner i DayZ og Rust, og kjører på en modifisert utgave av Planetside 2-motoren. Smedley har stor tro på at spillet vil være overlegent konkurrentene i sjangeren:

– H1Z1 tar det du ser i noen av de andre overlevelsesspillene til det neste nivået, fordi vi har en motor som utkonkurrerer omtrent alt jeg har sett i de andre spillene, sier Smedley.

Spillerne får også bruke ulike kjøretøyer for å reise rundt, og mange av disse må repareres før de kan brukes. Batterier trenger dessuten strøm, og bilene må selvsagt også ha drivstoff.

Det å lage egne ting skal være et av de viktigste elementene i spillet, og Smedley lover et svært dypt «crafting»-system.

Hvis han står helt stille kan det hende de tror han er en statue. (bilde: Sony Online Entertainment).

Et av spillets interessante elementer er ild – det skal nemlig være mulig å tenne fyr på svært mange ting i spillet, og Smedley snakker blant annet om muligheten til å beleire festningen til en gruppe motspillere, sette fyr på den og så vente til de tvinges ut.

Spillet skal i motsetning til DayZ være «free to play», men Sony Online Entertainment planlegger en «early access»-versjon som folk må betale for å få spille. Ifølge Smedley er målet å begynne å slippe tidlige spillere inn i H1Z1 i løpet av de neste fire til seks ukene.

Mer informasjon om H1Z1 kan du finne på spillets Reddit, og det offisielle nettstedet får utvilsomt også mer innhold etter hvert. For øyeblikket har SOE kun bekreftet at spillet kommer til Windows.

Sony Online Entertainment jobber også med MMO-spillet Everquest Next, som blant annet gir spillerne store muligheter til å påvirke verden rundt seg.

Siste fra forsiden