– Det er ute med deg, Kotick!

Søren klype

Tidligere Bungie-sjef er oppgitt over notoriske Bobby Kotick.

Activision-sjef Bobby Kotick har det med å komme i et negativt søkelys. Forrige uke uttalte han at Bungie er den siste uavhengige høykvalitetsutvikleren. Akkurat det falt ikke i god jord hos tidligere visepresident i Bungie, Peter Tamte.

Fra skytespillet Breach.

– Du ble sitert på at Bungie er den siste gjenværende uavhengige utvikler av høy kvalitet. Som tidligere visepresident i Bungie må jeg da fortelle deg: hvis dette er sant, er det ute med deg, skriver Tamte i et åpent brev til Kotick på Kotaku.

Brevet fortsetter:

– Activision og alle andre store utgivere har vokst ved å kjøpe opp uavhengige utviklere. Industrien trenger konstant nye utviklere av denne typen. Det er de som lager innovative spill, som igjen blir nye merkevarer. Gears of War. Portal. Borderlands. Ingen av disse spillene brukte gamle oppskrifter om igjen. De var nyskapende, og selvsagt laget av uavhengige utviklere.

Tamte er nå sjef for en annen uavhengig utvikler, Atomic Games.

– Som uavhengig utvikler kan ikke Atomic bruke store penger slik som Activision. Vi må være nyskapende. Så hvis du (Kotic) tror at Activision kan innovere uten uavhengige utviklere, ja da har du sjansen til å bevise det nå, avslutter Tamte.

Atomic Games utvikler for tiden flerspillerskyteren Breach til PC, PlayStation 3 og Xbox 360. Bungie har på sin side signert en tiårsavtale med Activision.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden