Sniktitt

Speed Kings

Speed Kings er et nytt genialt spill som ligner veldig på en god gammel slager, kalt Road Rash. Mange av dere husker kanskje det gamle motorsykkelspillet hvor målet ditt er å vinne respekt i miljøet, skaffe penger og kjøpe seg stadig større og kraftigere sykler. Du kan dog ikke kjøpe nye sykler i Speed Kings, men det er også den eneste markante forskjellen. Her er det full fart og action hele tiden.

Side 1
Side 2

Ideen er ikke akkurat ny, men spillet kan fort bli en bombe. Det er ikke lagt vekt på realisme i like stor grad som enkelte andre spill, og dette gir frihet. Frihet til å legge inn syke stunt, sinnssyke hastigheter og masse action. Skraper du sykkelen blir du plassert pent tilbake på veien på en ny sykkel, og det er bare til å gi full gass videre. Du kan også kjøre galmann for å lade opp en slags nitro, som øker farten din betydelig en liten periode. I denne perioden er det vanskelig å holde orden på noe som helst, og alt rundt deg får lange streker etter seg for å simulere fart. Fargene renner sammen i en fin gugge, og motoren på sykkelen din hyler etter hjelp.

Noe av det du kan gjøre for å få denne nitroen er å utføre forskjellige triks på sykkelen. Hoppe langt, kjøre i motsatt retning av trafikken, snitte andre biler i det du kjører forbi osv. I tillegg til dette kan du stå på hendene, på sykkelstyret, bruke sykkelen som surfebrett og andre helsprø stunt. Alt dette og mer til lærer du i en innledende førerkort-modus som du kan, og bør, kjøre før du begir deg ut på eventyr. Disse triksene er veldig enkle å utføre, men dette er noe jeg regner med blir endret før spillet kommer i butikkene. Det er for eksempel ingenting du som spiller trenger å gjøre for å holde balansen. Å kjøre 10 kilometer stående på hendene oppå sykkelen er null problem. Nå er det som sagt ikke realismen som står i høysetet her, det er fart og action. Begge disse tingene er det mer enn nok av, og du får mer enn nok å gjøre.

Akkurat som i Road Rash kan du også her slå eller sparke dine konkurrenter av sykkelen. Prøv å husk at dette kan skje begge veier, slik at du ikke blir overrasket om du får deg en midt på trynet i det du prøver å kjøre forbi noen. Typisk for slike spill er at de maskinstyrte spillerne sjeldent, eller aldri, gjør feil, men dette er langt fra tilfelle i Speed Kings. Her er det titt og ofte at både en og flere spillere går rett på trynet i en vegg, en møtende bil, eller andre hindringer som dukker opp på veien. Noe morsomt er det å se hele feltet foran deg suse rett inn i en lastebil som kjører gjennom krysset, bare for selv å skli under bilen og ta over ledelsen. Dette kan selvsagt også gå andre veien, og da er det du som flakser gjennom lufta mens de andre kjører videre. En av de største truslene er likevel biler som har krasjet foran deg på veien. Enkelte ganger har konkurrenter krasjet langt foran deg og laget trafikkaos som fullstendig blokker veien.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden