Spelunky 2

Spelunky 2 er endelig klar for lansering

Oppfølgeren til et av nyere tids største indie-yndlinger er snart her.

Vi har lenge visst at indie-yndlingen Spelunky skal få en oppfølger, men mer konkret informasjon om når og hvordan, har lenge vært ukjent. Frem til nå. Under torsdagens State of Play-sending kunne nemlig Sony endelig avsløre at den etterlengtede oppfølgeren slippes den 15. september i år.

Spillet kommer da i første omgang til PlayStation 4, før en PC-utgave dukker opp på Steam ikke lenge etterpå.

Sammen med lanseringsdatoen fikk vi en god oversikt over hva man kan forvente via spilldesigner Derek Yu. Han kunne blant annet fortelle oss om at spillet har mer interaksjon enn forgjengeren, med nye butikktyper, unike veivalg og en nettbasert flerspillerdel hvor man kan samarbeide med andre om å komme seg til bunns i de prosedyriske gruvene.

Voff.
Skjermbilde fra YouTube

Yu la også vekt på at spillet vil være fullt av overraskelser og mysterier som må oppdages og løses – flere av dem vet ikke han om engang. Du kan i tillegg ri på kalkuner og finne et våpen som skyter ut hunder. Så vet du det.

Spelunky 2 vil være en «roguelite» hvor man skal utforske underjordiske tunneler på jakt etter skjulte skatter og mørke hemmeligheter. Som det første spillet i rekken, vil det være stort fokus på å overleve og desto enklere å dø hvis man ikke følger med på hva man driver med.

Spelunky 2 lanseres på PlayStation 4 den 15. september.

LES OGSÅ: Dette er «To The Moon 3» »

Siste fra forsiden