Det kritikerroste gravespillet Spelunky får oppfølger

Spelunky 2 er kunngjort.

Det er nå nesten 10 år siden det vanedannende gravespillet Spelunky først så dagens lys på PC-plattformen, og nå, omsider, har utvikleren kunngjort oppfølgeren. Spelunky 2 ble dratt opp av hatten på Paris Games Week, og det uten noen kunngjøringer om spillet i forkant.

Spillet er i den tidlige fasen hvor det ennå ikke har fått en lanseringsdato. På Twitter sier utvikleren at spillet skal lanseres først til Steam og PlayStation 4, og det er ennå uvisst hvorvidt det kommet til flere plattformer.

Ennå er det ikke så mye som er kjent om spillet, men utvikleren Derek Yu har servert et gåtefullt hint om at spillet denne gangen er sterkt influert av «foreldreskap», noe som også kommer frem i den sparsomme teaseren av spillet du kan se øverst.

Kritikerrost

Det eneste vi ennå har fått servert fra spillet er relativt intetsigende teaser-bilder som dette.
Mossmouth

Yu kan også dele at Spelunky 2 tar en del risiko med helt nye ideer for å bringe serien fremover og holde den frisk for kjennere av originalspillet. Akkurat hva alt dette innebærer vil vi få vite mer om i tiden fremover, lover Yu.

Spelunky ble opprinnelig lansert som en gratistittel til PC i 2008, og noen år senere kom det en forbedret utgave til både PlayStation 3, Xbox 360 og PlayStation 4. Spillet går ut på å utforske undergrunnstunneler og samle skatter mens man prøver å unngå å bli drept av fiender og feller. Det har tilfeldig genererte nivåer og er også kjent for høy vanskelighetsgrad.

Spillet fikk svært god mottakelse nærmest overalt, og her på bruket ble den oppdaterte utgaven belønnet med 9 av 10 mulige poeng.

– Nye Spelunky er en meget bra 2D-plattformer som jeg har blitt veldig glad i, men som jeg også har hatet dypt og inderlig. Det kreves stor tålmodighet og selvkontroll for å overkomme de nådeløse og grusomme utfordringene de ulike verdenene vil tilby deg. Kontrollene er meget presise og fungerer like bra på PC som på konsoll, så de går det ikke an å skylde på, skrev vår anmelder i 2013.

Se alle sakene om Paris Games Week 2017 »

Siste fra forsiden