Spennede finaler i Dota 2 og Heroes of Newearth i helgen

I tillegg har nordmenn prøvd å kvalifisere seg i StarCraft II-serien.

Forrige uke ble det spilt mange avgjørende kamper i offisielle League of Legends Championship Series. Vårsesongen er ferdigspilt, og plasseringene lagene har nå avgjør om de får delta i sluttspillene som kommer, eller om de må kvalifisere seg for å beholde plassen i den prestisjetunge ligaen.

I den europeiske serien gjorde Copenhagen Wolves en forrykende innspurt, og endte helgen med fire seiere og bare et tap. De greide til og med å ta skalpen til Gambit BenQ, laget som så langt har vært det beste. Denne innspurten gjør at ulvene fra Danmark har en god mulighet til å nå vårens sluttspill.

Alle kampene kan sees i opptak på den offisielle siden.

I den amerikanske ligaen var det lederlaget Curse som overrasket mest, men ikke på en positiv måte. De tapte fire av fem kamper den siste helgen, og måtte tåle at TSM Snapdragon tok over lederposisjonen i serien.

Nettsiden til den amerikanske ligaen har alle kampene i opptak.

HoN Tour ferdig

Den store finalen i HoN Tour, den offisielle serien til Heroes of Newearth, ble spilt denne helgen i Las Vegas. Til slutt var det lagene Trademark eSports og Stay Green som skulle gjøre opp om seieren. I finalen var det Stay Green som til slutt trakk det lengste strået, og vant imponerende 3-0 i finalen. Dermed kunne laget ta med seg 185 000 norske kroner i førstepremie. Til tross for tapet i finalen, kunne Trademark eSport trøste seg med 90 000 kroner på flyturen hjem fra Las Vegas.

En detaljert oppsummering av kampene finner du på hjemmesiden til ligaen.

Vi holder oss i MOBA-sjangeren, for i Dota 2 har det også blitt spilt en rekke kamper forrige uke. I Katowice i Polen ble finalen i RaidCall EMS One Season 1 spilt, og det var Natus Vincere som var sterkest. Det ukrainske laget vant 2-1 mot RoX i finalen, og førstepremien på 70 000 kroner var deres.

Videoer av alle kampene finner du på hjemmesiden.

Alliance vant Dreamhack Dota 2 Invitational, og sikret seg dermed en plass til årets Dreamhack. I tillegg vant de 15 000 kroner for seieren over Team Dignitas.

Nordmenn i ilden i StarCraft II

Kvalifiseringen til World Championship Series er i full gang, og i den europeiske serien spilte fem nordmenn om sjansen for en plass i helgen. Dessverre greide ingen av spillerne å kvalifisere seg, men Kristoffer «TargA» Marthinsen kom nærmest. Han røk dessverre ut én kamp før plassen var sikret. På vei mot semifinalen slo han flere sterke spillere, men trakk det korteste strået mot koreaneren «Shuttle».

Les også
Anmeldelse:

En oversikt over gruppene og alle spillerne som skal være med finner du her.

«TargA» er derimot en av de som er kvalifisert og med i NSL, den norske StarCraft II-ligaen arrangert av SC2.no. Alle de beste, norske spillerne er med i den øverste divisjonen, og skal gjennom våren og sommeren kjempe om heder, ære og 4000 kroner i førstepremie.

Her finner du en oversikt over gruppene og alle spillerne som skal være med.

Alle deltakerne i Norwegian StarLeague Season 1. (Bilde: SC2.no)

Siste fra forsiden