Spennende i League of Legends Telenorligaen

Spenning til siste serierunde

Fire lag kjemper om den siste sluttspillplassen, mens to lag står i fare for nedrykk.

Riddle vant sluttspillet i vårsesongen av Telenorligaen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES NIENDE RUNDE AV TELENORLIGAEN HØSTEN 2017:

Vis mer

Kl. 18:00: Fact Revolution - Toppen
Kl. 18:00: nDurance - Pentafoil
Kl. 18:00: Nyx - Ares
Kl. 18:00: Riddle - Celestial (TV 2 Sumo)
Kl. 18:00: Quantum - Vanir

Alle kampene spilles søndag 22. oktober.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Før siste runde i Telenorligaen er det fremdeles knyttet spenning i toppen og bunnen i League of Legends. Fact Revolution, nDurance og Riddle er allerede sikret sluttspillplass. Det er også klart at Toppen må ta den tunge veien ned i 2. divisjon.

Både Celestial, Pentafoil, Quantum og Nyx kjemper om den siste plassen på SpillExpo den 10. til 12. november. Forut inneværende runde ligger Celestial to poeng foran sine konkurrenter, og innehar den siste plassen. De har med andre ord alt i sine egne hender før søndagens TV 2 Sumo-sendte oppgjør mot serietreer Riddle.

I bunn kjemper Ares og Vanir om å unngå direkte nedrykk. Foran søndagens siste runde innehar sistnevnte den posisjonen, og har to poeng opp til kvalifiseringsplassen til Ares.

Slik ser tabellen ut før siste runde av Telenorligaen.
Skjermdump

Har alt i egne hender

Håkon «Flaker» Solberg og Celestial spiller om den siste sluttspillplassen søndag.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Celestial har alt i egne før siste runde og ligger to poeng foran de øvrig lagene. Top Lane-spiller i Celestial, Håkon «Flaker» Solberg er fornøyd med sesongen til nå.

– Vi hadde en fin start på sesongen, men som forutsett har vi falt litt av mot slutten hvor motstanden ble tøffere. Uavgjort mot Quantum og Pentafoil var uheldig, og absolutt noe vi kunne unngått. Vi var også i førersetet mot Fact Revolution i store perioder, og burde tatt ett poeng der.

I forkant av sesongen var sluttspillet målet for et hardtarbeidende Celestial-lag. Solberg forteller om en lang og god prosess.

– Så langt har vi spilt alle kampene med sluttspill som mål, og vil fortsette å arbeide mot det målet. Slik vi ligger an nå er sjebnen fortsatt i våre egne hender slik at vi spiller for seier på søndag. Hvis vi spiller på erfaring og individuell selvtillit tar vi den siste sluttspillplassen.

I forkant av neste sesong håper Solberg laget løfter nivået.

– Til neste sesong håper jeg vi kan sette opp flere treninger. Det kan være en tanke å hente inn en trener, og delta på ulike arrangementer for å bygge lagånd.

– Det blir endringer

Les også
To spillere forlater Bifrost etter sluttspillet
Manager Petter «PF Petter» Høgmo Kaspersen er klar for en spennende siste runde.
Privat

Pentafoil har et relativt tøft utgangspunkt for å nå sluttspill og møter solide nDurance i siste runde. Manager og spiller i Pentafoil Petter «PF Petter» Høgmo Kaspersen har troen på sluttspill tross uavgjortresultatet mot Quantum forrige uke.

– nDurance er jo da som kjent på delt 1. plass, dette gjør det utfordrende for oss. Men vi har likevel stor tro på at vi skal kunne slå dem. Så lenge vi slår nDurance har vi stor sjanse for å nå sluttspill, men vi er avhengig av at Celestial enten taper eller spiller uavgjort.

Kaspersen forteller at planene for neste sesong ikke er lagt men bekrefter at det blir gjort endringer for å heve nivået.

– Jeg ønsker ikke snakke om neste sesong enda, ettersom jeg ikke har fått satt i gang planleggingsfasen for den enda, men det skal bli endringer, konstanterer Kaspersen.

Selv om veien til sluttspill er krevende synes Kaspersen seriespillet er spennende.

– Vi ligger jo an til en fire-lags-kamp mellom oss, Celestial, Nyx og Quantum så det er veldig vanskelig å si. Det blir uansett en veldig spennende sisterunde, og selvsagt er det de beste som går til sluttspill, forteller en engasjert Kaspersen.

Har fremdeles sjanse på sluttspill

Quantums Top-Lane spiller Espen «Espen5b» Drange Jensen etterlyser større profesjonalitet i ligaen.
Privat

Quantum på sin side har et bedre kampprogram og møter nedrykkstruede Vanir. Top Lane-spiller for Quantum, Espen «Espen5b» Drange Jensen tror fremdeles på sluttspillet og seier i siste kamp tross et skuffende resultat mot Pentafoil

– Sjansene våre for å nå sluttspillet er fremdeles der, men etter at vi kun klarte uavgjort mot Pentafoil, er sjansene mindre. Søndagens kamp mot Vanir bør være en soid seier for oss. Det er vinn eller forsvinn for oss nå, så vi kommer til å gi alt vi har. For å nå sluttspillet må vi vinne, og vi må også ha litt flaks når det gjelder de andre kampene som spilles. Jeg stoler på at trener i Riddle, Bjørn-Vegar «iHansen» Hansen, knuser Celestial, selv om laget allerede er sikret sluttspillplass.

Jensen tror likevel det er Celestial som stikker av med siste sluttspillplass, men håper at lagene må ut i omkamp for å bestemme den verdige sluttspillkandidaten.

– Jeg tror selv at det er Celestial som blir det siste laget som får en sluttspillplass i årets høstsesong. Det hadde likevel vært fantastisk med «tie-breakers» for den siste sluttspillplassen.

Jensen etterlyser også mer profesjonalitet blant lagene i ligaen.

– For å heve nivået for neste sesong så kreves det en innsats av alle lagene i Telenorligaen. Det blir for dumt å se at noen spillere/lag kun er med for å spille kamp på søndager, og intet mer. Jeg vil gjerne se mer fra både Quantum og de andre lagene og at de går inn for mer satsing slik at ligaen kan bli tatt på alvor, avslutter Jensen

– Sikker på at vi kan ta fjerdeplassen

Benjamin «sirquacksal0t» Peattie og Nyx er sikker på sluttspillplass.
Privat

Nyx spilte seg for alvor inn i sluttspilldiskusjonen med seier over tabelljumbo Toppen. Benjamin «sirquacksal0t» Peattie tror laget har god sjanse til å nå sluttspillet, men trenger hjelp fra andre lag for å kapre fjerdeplassen.

– Jeg tenker vi har en ganske god sjanse til å nå sluttspillet. For å komme til sluttspillet trenger vi seier mot Ares, hvor vi må skjerpe oss litt. I tillegg trenger vi at Celestial ikke vinner over Riddle. Akkurat nå er den en kamp om fjerdeplassen, som jeg er sikker på at vi kan ta.

Til neste sesong ønsker Peattie at laget arbeider mer sammen for å heve eget nivå.

– Det viktigste for neste sesong vil være å spille mer sammen og bygge spillestilene sammen. I tillegg må vi bli mer bestemte og planlegge mer før matchene, avslutter Peattie.

Er avhengig av hjelp for å berge plassen

Erlend «DragonShrek» Nesheim Steinnes håper på hjelp fra Nyx i siste serierunde.
Privat

Vanir ligger for øyeblikket på direkte nedrykk men har fremdeles sjanse å redde plassen gjennom kvalifisering. Da må laget først slå Quantum i morgendagens runde samtidig som de får hjelp av Nyx mot Ares. Top Lane-spiller i Vanir Erlend «DragonShrek» Nesheim Steinnes har fremdeles troen på at laget berger plassen.

– Quantum har ikke dårlige individuelle spillere, men vi har helt klart mulighet for å vinne «lanes». Går vi inn i midtpartiet likt eller med oss foran, ser jeg helt klart muligheter for at vi kommer seirende ut av serien.

Steinnes peker på at laget også trenger hjelp fra Nyx for å overleve i årets sesong.

– Ikke bare må vi slå Quantum, men vi er også avhengig av at Nyx også slår Ares. Det er litt som skal falle på plass, men det skal ikke utelates.

Foran neste sesong har Vanir blant annet tenkt å hente inn en trener for å heve nivået.

– Vi har planer om å skaffe oss en trener i forberedelsene til neste sesong. Jeg mener det er mye å hente med tanke på hvordan vi spiller som en enhet. Ellers blir det treningskamper, gå gjennom tidligere kamper og massevis av individuell trening.

Gamer.no lykkes ikke å komme i kontakt med Ares for en kommentar.

Siste fra forsiden