Spill Amiga-spill på PC

Nå kan du laste ned og spille en rekke Amiga-spill på PC. Utvalget inkluderer It Came From The Desert og Genetic Species.

For en tid tilbake lanserte Amiga Inc. et system som lar spillere laste ned og spille eldre Amiga-spill på PC uten emulator. Nå har de, sammen med britiske Vulcan Software og amerikanske eGames (som eier Cinemaware), lagt ut totalt femten spill for nedlasting. Hvert spill koster cirka fem dollar, altså omtrent tretti kroner.

Final Odyssey

Utvalget må sies å være rimelig spesielt, med mange ukjente titler. De mest kjente spillene kommer fra stallen til Cinemaware, og inkluderer eventyrspillet It Came From The Desert, hvor du spiller en forsker som må redde en liten by fra utenomjordiske kjempemaur. Spillet er strukturert som et eventyrspill, men kommer med massevis av minispill.

De andre Cinemaware-spillene på tjenesten er Lords of the Rising Sun, Wings, Sinbad and the Throne of the Falcon og TV Sports Boxing. Cinemaware var kjent for å lage grafikktunge spill som ofte blandet flere spilltyper, og flere av disse spillene er gode eksempler på dette.

Fra Mind Walker til Genetic Species

Høydepunktene fra Vulcan Software inkluderer det isometriske actioneventyret Uropa2, den lekre actionpusleren Final Odyssey og Genetic Species, et danskutviklet førstepersons skytespill som ble lansert på CD. Hjernetrimspillene i Timekeepers-serien har også fått god kritikk, på tross av simpel grafikk.

Det siste spillet verd å nevne kommer fra Commodore, og var et av de første spillene som noensinne ble lansert på Amiga. Spillet heter Mind Walker, og er en mildt sagt merkelig tittel, hvor handlingen foregår inne i en persons hode.

Noe av det mest interessante med utvalget er å se hvordan Amiga utviklet seg som spillplattform, fra Mind Walker i 1986 via Cinemaware-klassikerne og til Genetic Species, som kom så sent som i 1998. Amiga Inc. lover at tjenesten skal få over hundre spill før året er omme, så det kan være verd å stikke innom butikken deres en gang i blant.

Siste fra forsiden