Spill på vei til Natal

Microsoft setter alle kluter til.

Til de av dere som sov gjennom hele E3: Natal er Microsofts nye prestisjeprosjekt. I steden for å bruke en tradisjonell håndkontroll skal du kunne bruke kroppen din, ikke ulikt Eyetoy på Playstation. Teknologien bak Natal skal være såpass avansert og presis at du kan sitte på gulvet og late som om du kjører bil, og på den måten styre en virtuell bil.

Desverre har ikke Microsoft tidligere vært særlig flinke med å følge opp produktene sine, som for eksempel etter lanseringen av Vision Camera.

Det kan nå se ut til å endre seg.

Take-Two er først ute med å kunngjøre at de har plassert utviklerversjoner av Natal i alle sine studioer.

– Naturligvis kan vi ikke kommentere spill vi ikke har annonsert. Men utviklerversjonene er plassert i alle våre studioer, og alle jobber med dem for å finne ut nye måter vi kan være innovative og skape innhold som firmaet vårt er berømt for, sier direktøren for Take-Two.

– Så ja, vi jobber med den.

Sega har heller ikke ligget på latsiden og kan fortelle at de tidlig i 2010 vil annonsere flere spill til Natal, og Playstation 3s nye bevegelseskontroller.

– Vi har ideer, og vi vet hva vi vil ha. Men teknologien er ny, spesielt med Natal, så vi må lære oss teknologien og se om den kan gjøre det vi vil den skal gjøre, kunne sjefen for Sega West fortelle.

I ett intervju med Eurogamer kunne Peter Molyneux fortelle at Lionhead holder på med en større versjon av E3-demoen Milo. Milo er en slags Sims-etterligning, der du ved hjelp av Natal kan kommunisere med en gutt som heter Milo og hunden hans, Kate.

Med lansering av slik ny teknologi er det alltid en viss fare for at kjølvannet til Natal vil være fullt av dårlige spillutgivelser som mer enn gjerne surfer på en eventuell suksess.

Den største faren for Microsoft er likevel at Natal bare kommer til å bli en ny gimmick. Vi håper uansett på mer informasjon under Tokyo Game Show.

(Kilde: VG247, Computer and Videogames, IGN)

Siste fra forsiden