Feature

Spillåret 2021 - Andreas Klebo-Espe

Spillene Andreas gleder seg til i 2021

Her blir det flerspilleraction med et dryss av enspillerspenning.

PlayStation Studios, Privat, montasje Gamer.no
1: Overlevelse i skogen og en drøm om Elden Ring
2: 12 minutter og kosedyrslagsmål

Flere medlemmer av Gamer.no-redaksjonen vil fortelle om de spillene de gleder seg til i 2021 nå på nyåret. Sist hørte vi fra Espen Jansen. Nå er det Andreas Klebo-Espes tur.

2020 var et skikkelig møkkaår, men akkurat på spillfronten leverte det opptil flere perler. Jeg la utallige timer inn i spill som Ghost of Tsushima og Call of Duty: Warzone, og spesielt flerspilleropplevelsene skapte mange gode øyeblikk.

Etter hvert som jeg har blitt eldre er det det sosiale aspektet ved spilling som appellerer mest til meg. Idet jeg skuer utover 2021 er det derfor i stor grad spillene som byr på samarbeid med – eller konkurranse mot – andre spillere som lokker mest.

Det er disse spillene jeg vet jeg kommer til å bruke mest tid på, men det er ikke til å komme fra at året også lokker med spennende enspilleropplevelser. Et par av disse har også sneket seg med på listen min. Så får vi bare se hvor mange av dem som faktisk kommer ut i løpet av 2021.

Horizon Forbidden West

Sjanger: Action
System: PlayStation 4, PlayStation 5
Utvikler: Guerrilla Games
Kommer: 2021

Gleder meg til å få has på han sværingen her.
Sony

Horizon Zero Dawn ble et skikkelig hyggespill, som jeg koste meg gjennom fra start til slutt da jeg omsider tok fatt på det i slutten av 2017. Spillets fascinerende verdenen, spennende historie og ikke minst flotte protagonist gjorde hele opplevelsen til en fryd, og oppfølgeren er selvskreven på min ønskeliste for 2021.

Denne gangen går turen til helt nye områder, og noe av det jeg gleder meg mest til er å koble ut alt av kart og markører på skjermen (så vidt det lar seg gjøre) og bare legge ut på oppdagelsesreise.

Så venter jo også nye fraksjoner å bli kjent med og flere robotbeist å bekjempe. Strategien som gikk inn i å takle de ulike monstrene var det som for meg skilte Horizon Zero Dawn fra de fleste andre åpen verden-spill, og jeg håper Horizon Forbidden West utvider dette aspektet ytterligere, med nye utfordringer og kanskje flere hjelpemidler i verktøykassa.

Back 4 Blood

Sjanger: Action
System: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Windows
Utvikler: Turtle Rock Studios
Kommer: 22. juni 2021

Flere zombier? Ja, greit da.
Warner Bros.

Nytt år, nye zombier. Striden mot vandøde vil ingen ende ta i spillbransjen, men hvis man likevel skal ta opp kampen er det jo greit å gjøre det i en åndelig oppfølger til Left 4 Dead.

Les også
Anmeldelse: Deathloop

Det klassiske skytespillet får på en måte nytt liv i Back 4 Blood, og basert på tilgjengelige trailere ser det ut til at Left 4 Dead-fans har mye å glede seg til. Her må spillere samarbeide for å beseire endeløse horder med zombier i alle fasonger og størrelser, med et solid utvalg av våpen å leke seg med.

Jeg har en vennegjeng som alltid står klar til å kaste seg over det meste av skytespill med flerspillerelementer, og Back 4 Blood ser ikke ut til å bli noe unntak. Spillet blir kanskje ikke det jeg spiller mest i 2021, men at det vil by på mye moro er jeg ikke i tvil om.

Elden Ring

Sjanger: Actioneventyr
System: PlayStation 5, Xbox One, Windows
Utvikler: FromSoftware
Kommer: 2021?

Elden Ring i 2021, vær så snill.
Bandai Namco

2020 kom og gikk uten så mye som et eneste glimt av Elden Ring. Det neste actionrollespillet fra Dark Souls-maker FromSoftware ble offisielt avduket på E3 2019, men siden har det vært helt stille rundt prosjektet.

Akkurat det å glede seg til spill man ikke vet noe om er aldri så lurt, men dette er liksom FromSoftware. Med unntak av Sekiro har jeg elsket hvert eneste spill utvikleren har levert det siste tiåret, og det at Game of Thrones-forfatter George R.R. Martin er med å lage historien skaper jo litt ekstra spenning.

Så sitter jeg her, da. Med en teasertrailer fra 2019 og smil om munnen, mens jeg prøver å tenke meg frem til de mange eventyrene jeg får oppleve når Elden Ring endelig lanseres. Blir det i 2021? Vet ikke, men det er lov å håpe.

Sons of the Forest

Sjanger: Action, overlevelse
System: Windows
Utvikler: Endnight Games
Kommer: 2021

Grøss er greit hvis man er sammen om det.
Endnight Games

Grøsserspill er en sjanger jeg vanligvis unngår. Jeg liker ikke å bli vettskremt, og det å vente på neste «jump scare» er mer enn mitt stadig aldrende hjertet tåler. Å takle grøss i godt lag blir imidlertid noe helt annet, og i Sons of the Forest ser jeg frem til å hyle og skrike sammen med kompiser.

Utvikler Endnight har enda ikke delt mye om det kommende spillet, men basert på trailere ser opplevelsen ut til å bli ganske lik som forgjengeren – The Forest. Her venter altså jakt, bygging og utforsking med mål om å holde seg i live på en øy stappfull av farer.

Jeg fikk aldri spilt originalen, men har hatt mange gode stunder i tilsvarende overlevelsesspill. Hvorvidt Sons of the Forest klarer å gjenskape magien fra de første DayZ-dagene gjenstår å se, men jeg har litt trua.

Deathloop

Sjanger: Action
System: PlayStation 5, Windows
Utvikler: Arkane Studios
Kommer: 21. mai 2021

La meg være Julianna så jeg kan ødelegge for andre spillere.
Bethesda

Jeg ble aldri helt frelst av Dishonored-serien, tross mange anbefalinger og gode omtaler. Deathloop ser ut til å by på mye av den samme opplevelsen, med lignende grafikk og skytemekanikker. Det skiller seg imidlertid fra Dishonored-spillene på ett viktig punkt – det har flerspillerelementer.

Jo, da. Groundhog Day-konseptet med å være fanget i en tidsløkke som stadig gjentar seg virker spennende. Det jeg gleder meg mest til er imidlertid å tre inn i skoene til snikmorderen Julianna, og hoppe inn i en annen spillers spilløkt for å jakte på dem.

Jeg liker å tro at jeg er en hyggelig person, men det er noe med det å kunne ødelegge for andre spillere som er utrolig fristende. Samtidig er faren for å selv bli invadert et skikkelig kult konsept, som var noe av det beste med Dark Souls-spillene.

Lista fortsetter på side to med thriller, kosedyr og Zelda-fortsettelse »

1: Overlevelse i skogen og en drøm om Elden Ring
2: 12 minutter og kosedyrslagsmål

Siste fra forsiden