Feature

Spillåret 2021 - Andreas Klebo-Espe

Spillene Andreas gleder seg til i 2021

Her blir det flerspilleraction med et dryss av enspillerspenning.

PlayStation Studios, Privat, montasje Gamer.no
1: Overlevelse i skogen og en drøm om Elden Ring
2: 12 minutter og kosedyrslagsmål

Hood: Outlaws & Legends

Sjanger: Action
System: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Windows
Utvikler: Sumo Digital
Kommer: 10. mai 2021

Robin Hood får et nytt ansikt i 2021.
Focus Home Interactive

Nok et actionspill med samarbeidsfokus på listen min. Litt ensformig? Kanskje. Men Hood: Outlaws & Legends ser ut til å byr på det meste av hva jeg ser etter i spill.

I denne tolkningen av historien om Robin Hood må fire spillere jobbe sammen for å ta fra de rike og gi til de fattige. Det perfekte kupp krever nøye planlegging og koordinering, og ifølge utvikler Sumo Digital er sniking den beste veien inn og ut av skattekammeret.

Hvorvidt ting faktisk vil gå etter planen blir selvfølgelig det store spørsmålet, og jeg ser for meg at det kommer til å bli mye kaos og mange hektiske stunder. Av alle spillene på lista er nok Hood det største usikkerhetsmomentet for meg, men gitt at det fungerer som trailerne antyder tror jeg det kan bli kult.

Twelve Minutes

Sjanger: Eventyr
System: Xbox One, Xbox Series X, Windows
Utvikler: Luis Antonio
Kommer: 2021

12 minutter kan ta en evighet.
Annapurna Interactive

Sommeren 2019 var første gang jeg hørte om Twelve Minutes, da Xbox viste en kort trailer under sitt E3-show. Jeg ble hekta med én gang, og siden da har jeg vært innom spillets Steam-side hvert fall én gang i måneden for å sjekke når det blir lansering.

Spillet kjører – i likhet med Deathloop – en variant av Groundhog Day-opplegget, der man spiller en mann som opplever de samme 12 minuttene igjen og igjen og igjen. Historien åpner med at man ser sin gravide kone bli drept hjemme i stua, og for hver syklus må man prøve nye ting for å komme frem til en mindre blodig avslutning.

Utvikler Luis Antonio har også fått med seg Hollywood-stjernepreg i form av James McAvoy, Daisy Ridley og Willem Dafoe som stemmeskuespillere. Det burde gi opplevelsen enda et løft.

Nytt Battlefield

Sjanger: Action
System: PlayStation 5, Xbox Series X, Windows
Utvikler: DICE
Kommer: Høsten 2021

Les også
Anmeldelse: Deathloop
Battlefield V hadde sine øyeblikk, men jeg håper på større og bedre ting for seriens neste spill.
EA

Battlefield V var langt ifra et perfekt spill. Enspillerkampanjen kom jeg meg aldri gjennom og flerspillerdelen ble stadig vekk overhalt på måter som tilsynelatende bare gjorde opplevelsen verre. Når alt klaffet var det imidlertid veldig artig å spille Battlefield V, og det er derfor jeg gleder meg til seriens neste innslag.

Battlefield 6, eller hva det nå skal hete, er foreløpig et stort mysterium. I 2019 forklarte EA at spillets planlagte lansering i 2020 ble utsatt for å vente på PlayStation 5 og Xbox Series X/S, og siden det har vi hørt ganske lite.

Ryktene går imidlertid om kamper på svære kart med opptil 128 spillere. Om DICE klarer å slenge på en mer vellykket variant av battle royale-modusen Firestorm – som aldri fikk støtte fra utvikleren – kan dette bli et spennende Battlefield-år.

Party Animals

Sjanger: Action
System: Windows
Utvikler: Recreate Games
Kommer: 2021

Jeg trenger Party Animals så snart som mulig.
Source Technology

Noen av de aller morsomste spilløyeblikkene mine fra 2020 kom i demoen til Party Animals. Har du spilt Gang Beasts vet du akkurat hva dette handler om. Det er klønete figurer som prøver så godt de kan å grisebanke hverandre, og resultatet er hysterisk festlig.

Å se de nusselige kosedyrene fly på hverandre med alt fra balltrær til armbrøster blir aldri kjedelig, og selv når du har sett alt spillet har å by på skaper kampene i seg selv helt nye historier hver gang. Det føles vanvittig deilig å stå som kongen på haugen i dette spillet, men det er minst like gøy å bare se på etter at man har blitt slått ut.

Party Animals skulle opprinnelig lanseres i fjor, men av uante grunner ble det bare ikke sånn. Det var selvfølgelig skuffende, men så får jeg bare enda et spill å glede meg til i 2021.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Sjanger: Eventyr
System: Nintendo Switch
Utvikler: Nintendo
Kommer: 2021?

Et spill akkurat likt som Breath of the Wild, bare med en bedre historie hadde vært kult.
Nintendo

The Legend of Zelda: Breath of the Wild er et av de beste spillene jeg noen gang har spilt. Med unntak av den rotete historien storkoste jeg meg med absolutt alt spillet hadde å by på, og du kan banne på at jeg gleder meg til å oppleve mer av det samme i oppfølgeren.

Riktignok kan jeg ikke si med sikkerhet at det blir mer av det samme, ettersom Nintendo så langt har vært meget sparsom med detaljene. Basert på den snart to år gamle annonseringstraileren har jeg imidlertid et håp om at vi kan få en mer sammenhengende historie. Selve spillmekanikkene – puslespill, kamp og utforsking – trenger ikke å endre seg for min del.

Som med Elden Ring er det ikke godt å si når Breath of the Wild 2 skal ut, men Zelda fyller tross alt 35 år i 2021. Perfekt tidspunkt for å slippe seriens neste innslag, spør du meg.

1: Overlevelse i skogen og en drøm om Elden Ring
2: 12 minutter og kosedyrslagsmål

Siste fra forsiden