Spiller korsfestet for "ganking"

Hva skjer når du bryter reglene i et onlinespill? I Roma Victor kan du risikere å bli korsfestet, noe en 27-åring fra USA snart vil oppleve.

Roma Victor er et MMORPG-spill som foregår på de britiske øyer for cirka 2000 år siden, da det i dag så uavhengige øyriket var underlagt tidenes imperium; Roma. Romerne hadde som de fleste vet en hel rekke brutale og sadistiske måter å straffe kriminelle på, og en av disse var korsfestelse. Nå tas denne straffemetoden opp igjen, for å oppfordre til lov og orden i Roma Victor.

I løpet av uken vil en figur ved navn Cynewulf nagles til korset som straff for "ganking". Her vil han henge til spott og spe i syv dager, midt i provinsbyen Corstopitum. "Ganking" er ordet som brukes når mektige spillere angriper nykommere, og det er et av de mer kjedelige fenomenene i MMORPG-spill som tillater spiller-mot-spiller-kamp.

I virkeligheten er Cynewulf en ingeniør fra den amerikanske byen Flint (i delstaten Michigan), og selv om han ikke får varig mén etter korsfestelsen, håper utviklerne i RedBedlam at straffen sender et klart signal til resten av den romerske befolkningen. Korsfestelse vil også brukes som straff for juksing, hacking og annet svineri. Varigheten på korsfestelsen er avhengig av hvor alvorlig regelbruddet er.

For mer informasjon om Roma Victor, som for øyeblikket er i den siste fasen av betatesting, kan du besøke det offisielle nettstedet.

Siste fra forsiden