Spillindustrien lekker som aldri før

På kort til har en spillbar alpha-versjon av S.T.A.L.K.E.R, samt en flerspillerversjon av Painkiller lekket ut på nettet. Nå er også World of WarCraft ute.

Arbeidet er allerede i gang med å gjøre det mulig å starte servere for spillet, slik at det blir mulig å spille den uferdige versjonen av dette lovende MMORPG-spillet. Dette er utvilsomt dårlige nyheter for Blizzard, som opplevde noe liknende med Warcraft 3 for en tid tilbake.

Dessuten er dette dårlige nyheter for bransjen som helhet, og resultatet av alle disse lekkasjene blir antakelig at mer ressurser må brukes på sikkerhet, og at bransjen blir langt strengere i forhold til pressen. I en industri med så mye konkuranse som spillindustrien kan nemlig slike lekkasjer gjøre enorm skade, og vi behøver ikke se langt tilbake i historien for et eksempel på dette.

Vi anbefaler våre lesere å skygge unna alle disse uferdige versjonene. Selv om nysgjerrigheten forståelig nok kan være stor er nøkkelordet her "uferdig", og det er til syvende og sist spilleren selv som taper på å ødelegge spillopplevelsen ved å laste ned en versjon full av feil og mangler.

Det er enda ikke klart om disse lekkasjene får noen konsekvenser for utgivelsesdatoene til de tre spillene.

Siste fra forsiden