Ukens nettutgivelser (uke 10)

Spilljakt på internett

Denne uken får vi jakt, husholdningsmoro, krim, eventyr, romkrig og mye mer.

Hver uke kommer det nye spill på nettet, og hver uke forsøker vi å dekke de viktigste utgivelsene i denne artikkelserien. I dag gjør vi et nytt forsøk, og vi starter med et spill som har kommet til tre forskjellige plattformer.

Konsoll (og litt PC)

Watchmen (PC, PS3, 360).

Watchmen: The End is Nigh har blitt lansert på Xbox Live Marketplace, PlayStation Network (for PS3) og PC-portalene Steam og Direct2Drive. Her følger du Watchmen-heltene Rorschach og Nite Owl, som må slå og sparke seg gjennom gater fulle av kriminelt avskum. De må regne med å kjempe mot opp til 20 fiender samtidig, i svært blodige gateslag. Begge figurene er spillbare, og hver av dem har unike egenskaper.

No Gravity (PSP).

Verken PS3 eller Xbox 360 har fått noen andre spill denne uken, men PSP-eiere kan kose seg med en helt ny utgivelse som ikke tidligere har vært i butikk. Dette er et hektisk skytespill som heter No Gravity: The Plague of Mind, hvor du får styre et romskip gjennom 31 brett fulle av fiender. Du kan selv velge om du vil se handlingen fra cockpiten eller bak skipet, og spillet skilter med fem romskip, seks ulike våpensystemer og to vanskelighetsgrader. Kan du redde galaksen?

På Wii er det nostalgitid, med to Virtual Console-utgivelser. Disse er plattformspillet Wonder Boy III: Monster Lair for Mega Drive (som visstnok er en dårligere versjon av det allerede tilgjengelige Monster Lair for Turbografx) og det vesle actionspillet Clu Clu Land.

Drakensang (PC).

PC

I tillegg til det tidligere nevnte Watchmen, har vi en haug av nye utgivelser på PC. Vi starter med rollespillet Drakensang: The Dark Eye. Dette spillet butikklanseres i andre deler av verden, men ser for øyeblikket ut til å hoppe over lille Norge. Spillet er et tradisjonelt gruppefokusert PC-rollespill i stil med Neverwinter Nights, og foregår i den tyske fantasyverdenen Aventuria. Spillet er tilgjengelig på GamersGate.

Age of Booty (PC, PS3, 360).

Etter mange utsettelser har endelig PC-utgaven av sjørøverspillet Age of Booty dukket opp, på Direct2Drive. Dette er et flerspillerorientert sanntidsstrategispill hvor spillerne får leke fæle sjørøvere. Her må du seile på de syv hav, røve til deg penger og gull, og bekjempe rivaliserende pirater. Spillet skal kombinere et lettfattelig brukergrensesnitt med strategisk dybde, og kommer med 25 ulike oppdrag. Age of Booty er også tilgjengelig for Xbox 360 og PS3.

Crown of Glory (PC).

Hvis Age of Booty høres litt for simpelt ut for deg, kan du jo ta en titt på Crown of Glory: Emperor's Edition. Dette turbaserte krigsspillet tar oss tilbake til Napoleons tidsalder, og leverer tonnevis av dybde og innhold for de som er litt over gjennomsnittet interessert i strategispill. Her får du utkjempe store slag, og røve til deg makten i Europa. Emperor's Edition inneholder også en haug av nyheter i forhold til standardutgaven av spillet.

Les også
Skrapmetall og stridsvogner
The Hunter (PC).

The Hunter er et onlinebasert jaktspill under utvikling hos Avalanche Games, det svenske spillstudioet bak det ville actionspillet Just Cause. Her må du finne frem rifla og jakte på ulike søte dyr i et stort villmarksområde, og utviklerne hevder at spillet blir det mest realistiske jaktspillet til nå. The Hunter er nå klart for spillere fra hele verden, men det betyr ikke at utviklingen er ferdig. Planen er å lansere en jevn strøm av store og små oppdateringer i tiden som kommer.

Nanny Mania 2 (PC).

Har du alltid drømt om å rengjøre folks hus? I så fall er du velkommen hjem til meg (selv om jeg nok vil holde deg under oppsikt, etter som jeg mistenker du har en skrue løs), men den greieste måten å leve ut drømmene dine er kanskje å kjøpe Nanny Mania 2, hvor du spiller ei jente som må rydde etter kjendiser fra Hollywood. I tillegg til rengjøringen har du en baby å passe på og klær som må vaskes. Det høres unektelig veldig moro ut, eller hva?

Chocolatier 3 (PC).

Om rengjøring ikke er tingen for deg, kan du kanskje heller tenke deg Chocolatier 3: Decadence by Design. Her spiller du sjefen for en sjokoladefabrikk, og må reise jorden rundt på jakt etter eksotiske ingredienser, skreddersy dine egne oppskrifter og skape et verdensomspennende sjokoladeimperium. Dette spillet har fått en svært god mottakelse i casual-miljøet, så det kan være vel verd et forsøk.

Casebook: The Watcher (PC).

For en stund siden tok vi en titt på den første episoden på den nye eventyrspillserien Casebook. Nå har episode to, The Watcher, dukket opp. Her spiller du en politimann som må etterforske et mystisk dødsfall, og som i det første spillet får vi en blanding av ekte video (FMV) og tredimensjonale åsteder satt sammen av hundrevis av fotografier. Denne gangen loves vi også nye minispill, som forhåpentligvis er litt mer spennende enn de vi fikk i originalen.

Raycatcher (PC).

Vi tar også med Raycatcher, et action/hjernetrimspill som ser ut til å være inspirert av geniale Audiosurf. Her må du kombinere fargede kuler som suser inn mot senteret av skjermen, og det som skjer på skjermen blir blant annet bestemt av musikken du velger å spille i bakgrunnen.

Nostalgikere kan stikke innom Good Old Games for å laste ned den blodige Doom-klonen Rise of the Triad og det spennende strategispillet Seven Kingdoms 2. De kan også besøke GamersGate, som har fått episke mengder med retroutgivelser, blant annet halve spillbiblioteket til JoWooD.

Gratisutgivelser

Blush (PC).

Er du på jakt etter gratis moro, kan du prøve den åpne betaversjonen av det turbaserte strategispillet BBTanks. Her får du kontroll over en søt stridsvogn, og må navigere deg rundt i spillområdene for å ta knekken på andre spillere.

Alternativt kan du ta en titt på Blush, et lekkert 3D-spill som du kan spille i nettleseren din. Her styrer du en manet, og må plukke opp små egg med tentaklene dine, samtidig som du kjemper mot stadig større fiender. Husk å ta en titt på de andre spillene på Blurst-portalen.

Shifter's Box (PC).

Et annet spill du bør ta en titt på er Gubs: Pixel Edition. Dette er en gratis PC-utgave av et samlekortspill hvor du må benytte deg av ulike typer vesener for å ta knekken på datamotstanderen.

Ta også en titt på Shifter's Box, et eventyrspill der du må hjelpe stakkars Sally gjennom en serie merkelige dimensjoner fulle av utfordringer. Dette spillet har fått mange positive tilbakemeldinger, så hvis du er på jakt etter hyggelig helgemoro er det utvilsomt et godt valg.

Vi må også nevne den store Titan-pakken for Unreal Tournament 3. Denne inkluderer 11 nye kart og to nye spillmoduser, samt nye kjøretøyer, mutatorer og figurer. Her er det med andre ord mye gratis moro for eiere av Unreal Tournament 3.

Det var det for denne uken, men ta også en titt på forrige ukes oppdatering for flere nettdistribuerte godbiter.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden