Spillkomedie inspirert av Hot Shots og The Naked Gun

Jazzpunk har fått lanseringsdato.

Jazzpunkt er en førstepersons spillkomedie satt til en absurd, alternativ verden låst i den kalde krigen. Du får rollen som mystiske Agent Polyblank, og må drive ulike former for spionasje i stadig rarere situasjoner.

Godt å vite.

Absurd humor

Utviklerne forklarer at spillet er inspirert av fordums komedier og tegnefilmer, og nevner filmer som Hot Shots og Naked Gun som typiske inspirasjonskilder. De forklarer også at spillet fokuserer på merkelige hjelpemidler, eksotiske miljøer og utforskning i åpen verden-stil.

Samtidig forteller de at de ikke har ønsket å lage et spill med massevis av skyting eller vanskelige nøtter. Så langt ser det ut som Jazzpunk har imponert de som har testet det, og spillet er også nominert i den gjeveste kategorien i årets Independent Games Festival.

Jazzpunk har nå fått en lanseringsdato, nemlig 7. februar. Spillet kommer på Steam, og vil også selges gjennom Humble Store-systemet. Du kan allerede forhåndsbestille en DRM-fri kopi fra utviklernes nettsted. Spillet kommer til Windows, Mac OS X og Linux.

Det kommer overraskende få spillkomedier for tiden, selv om Saints Row IV leverte herlige vitser i bøtter og spann da det dukket opp i fjor. En av grunnene kan være at tidligere så humørfylte Telltale Games nå er opptatt med «seriøse» ting som The Walking Dead, Fables og Game of Thrones. Det begynner å bli en god stund siden de tilsynelatende tok farvel med spillhistoriens sprøeste radarpar, Sam og Max.

Siste fra forsiden