Spioneventyret Mata Hari utsettes

Det nye spillet fra LucasArts-veteranene Noah Falstein og Hal Barwood utsettes grunnet økonomiske problemer.

Mata Hari er et eventyrspill om den eksotiske danserinnen Margaretha Zelle (bedre kjent som Mata Hari), som ble henrettet for spionasjevirksomhet i 1917. Handlingen foregår i tiden før første verdenskrig (kjent som Belle Epoque).

Internasjonal spionasje i Mata Hari

Utviklingen foregår hos tyske 4Head Studios, men spilldesign og historie er det LucasArts-veteranene Hal Barwood og Noah Falstein som står for. Hal Barwood var hovedmannen bak Indiana Jones and the Fate of Atlantis, mens Noah Falstein er mest kjent for forgjengeren, Indiana Jones and the Last Crusade.

Uheldigvis har 4Head Studios fått økonomiske problemer, og må i følge Worthplaying restrukturere virksomheten. Som et resultat av dette har de sett seg nødt til å utsette Mata Hari til tredje kvartal 2008. Opprinnelig skulle spillet ha kommet ut i løpet av første kvartal.

Grunnen til problemene er at 4Head Studios jobbet med en spillmatisering av heltediktet Beowulf, som for en tid tilbake ble kansellert. Grunnen var konkurransen fra Ubisofts Beowulf-spill, som var basert på Hollywoods filmatisering av det samme heltediktet.

Selv om 4Head Studios var først ute med sitt Beowulf-spill, fikk de ikke noen utgivelsesavtale. Selskapet tjente litt på å selge navnerettighetene til filmselskapet Paramount, men dette var tydeligvis ikke nok.

Siste fra forsiden