Splinter Cell: Chaos Theory til jul

Det neste spillet i Splinter Cell-serien har nå offisielt fått navn, utgivelsesdato og Xbox og N-Gage-versjon (i tillegg til PC-versjonen).

Det fulle navnet til Splinter Cell 3 blir som følger: Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory. Spillet er under utvikling hos Ubisoft sitt Montreal-baserte studio, og vil komme på markedet for Xbox og PC mot slutten av året. I tillegg kommer det til andre plattformer, inkludert N-Gage, i løpet av første kvartal 2005. Vi tør vedde på at det kommer til PS2 også, men dette har altså ikke Ubisoft sagt noe om.

Året er 2008, og internasjonal krigføring har fått en ny form. Byene opplever omfattende strømbrudd (som naturligvis fører til at folk går amok i gatene og stjeler alt det de kommer over), aksjemarkedene saboteres og nasjonale forsvarssystemer angripes av hackere. Den globale stabiliteten er truet, og Sam Fisher er satt på saken.

Som superagenten Sam må du infiltrere fiendens territorium og samle inn nødvendig informasjon. For å lykkes må du unngå å bli oppdaget, drepe lydløst og på nært hold, og bruke alle de lekre høyteknologiske hjelpemidlene Splinter Cell-tilhengere har blitt forelsket i. I enspillerkampanjen jobber du naturligvis alene - du er Sam Fisher, tross alt. I flerspillerdelen er imidlertid situasjonen annerledes.

Med tanke på at det første Splinter Cell-spillet kom i salg uten noen form for flerspiller overhodet, er det svært overraskende å se at denne serien faktisk er i ferd med å bli en viktig pådriver i utviklingen av flerspillergameplay. Pandora Tomorrow kom med det innovative terrorister vs. spioner-moduset, og flerspillerdelen i Chaos Theory ser ut til å bli like nyskapende og spennende.

Her er fokuset imidlertid på samarbeid. Sammen med en annen spion må du infiltrere fiendtlige installasjoner, og her er det snakk om langt mer enn å dekke hverandre i kampsituasjoner. Hvis dere, for eksempel, møter en vegg som er for høy til at dere kan klatre over den, kan den ene spilleren bruke den andre som stige. Når han har kommet opp, kan han løfte den andre spilleren opp. Dette virker unektelig svært spennende, spesielt hvis utviklerne klarer å gi spillerne frihet til å løse oppdragene slik de ønsker det.

For øyeblikket vet vi lite om N-Gage-versjonen av Chaos Theory, annet enn at den blir utviklet av Gameloft, at den vil være i full 3D og inneholde interaktive omgivelser, og at den vil komme med mulighet for flerspiller via Bluetooth (trådløst nettverk) og N-Gage Arena.

Siste fra forsiden