Sports Interactive kunngjør Football Manager 2005

Tilhengere av Championship Manager-serien kan glede seg - Sports Interactive har kunngjort at de jobber med et nytt fotballmanagerspill.

Det nye spillet skal hete Football Manager 2005, og vil etter planen komme ut før jul i år, til PC og Mac. Det er den japanske spillgiganten Sega som kommer til å stå for utgivelsen av dette og alle andre Sports Interactive spill som kommer i løpet av de neste fem årene.

Som kjent er det Eidos som eier rettighetene til Championship Manager-serien, og de har allerede kunngjort at de planlegger å ta denne serien videre på egenhånd. Det er imidlertid Sports Interactive som eier selve innholdet i Championship Manager-spillene, så Eidos må begynne helt fra blanke ark med den neste installasjonen i Championship Manager-serien.

Sports Interactive innrømmer at det ikke var ideelt for dem å miste rettigheten til Championship Manager-navnet. Nå må de begynne på det møysommelige arbeidet det er å opparbeide Football Manager som en egen franchise. De er imidlertid overbevist om at spillet deres kommer til å bli svært godt, og at Sega kommer til å sikre at spillet blir godt profilert rundt om i verden (noe som ikke alltid var tilfelle med Championship Manager).

Sports Interactive lover store ting for tilhengerne av Championship Manager-serien. Miles Jacobson fra Sports Interactive forteller at Football Manager 2005 vil ha et helt nytt utseende og en haug med nye funksjoner og muligheter. En av de nye mulighetene vil være å bruke media for å provosere andre managere og lag, slik at disse mister fokus før viktige kamper.

En annen ny funksjon er at agentene dine nå vil sende deg "videoklipp" av lovende spillere (produsert ved hjelp av spillets grafiske kampmotor) slik at du selv kan se om de er noe tess eller ikke. Sports Interactive har en liste på forbedringer som de ønsker å implementere i Football Manager 2005 er på totalt over 100 A4-sider, men de aller fleste av disse er naturligvis slike som kun merkes av hardbarkede tilhengere av Championship Manager-spillene.

Spillet vil inneholde mer enn 140 spillbare ligaer fra 43 land, samt over hundre ulike mesterskap. Databasen inneholder over 14000 klubber, hvorav 3000 er spillbare. Disse inneholder over 235000 spillere og lagarbeidere (fra 145 ulike land), og spillere har nå over 120 separate attributter som bestemmer kvaliteten deres.

For å sikre publisitet rundt spillet har Sega og Sports Interactive kunngjort en åpen konkurranse. Den personen som designer den beste logoen for det nye spillet vil stikke av med hele 10000 britiske pund (som tilsvarer nesten 130000 kroner). Sports Interactive ser også spennende muligheter i form av managerspill i arkade-form, noe som må sies å være en interessant og nytenkende idé.

Football Manager er imidlertid ikke Sports Interactive sitt eneste prosjekt. De jobber også med et ishockeymanagerspill ved navn Eastside Hockey Manager som etter planen skal komme ut til sommeren. Vi kommer tilbake med mer detaljer om Sports Interactive sine kommende spill så snart vi får dem. I mellomtiden kan dere titte på de aller første skjermbildene fra Football Manager 2005:

Siste fra forsiden