Sluttspillet i Telenorligaen / League of Legends

– Sprutnoobs fortjener virkelig andreplassen

Riddles trener er selvsikker før finalekampen på lørdag.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norges største satsing på e-sport. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Over 800 lag og 5500 spillere var påmeldt vårsesongen 2017.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

I samarbeid med elektronikkjeden Power arrangerer Telenorligaen et innholdsrikt offline-sluttspill for Counter-Strike og League of Legends på Edderkoppen Scene i Oslo lørdag 20. mai.

Dette blir første gangen vårsesongen i Telenorligaen avgjøres foran publikum.

– De har ikke sjans

DETTE ER RIDDLE:

Vis mer

Max «StormF» Schaller (Top)
Matic «Premk» Premk (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Riddle har levert varene sine i ligaspillet og havnet på en komfortabel tredjeplass. Selv om klubben kun stakk av med to seire, så har de til gode å tape en kamp. I semifinalen mot nDG.Epiphany Bolt tok de en knusende 3-0 seier og sitter nå med finaleplass og tur til Oslo i hånda.

Riddle forsvarer tittelen som Norges beste League of Legends-lag, dog med en annen spillerstall enn under forrige sluttspill.
Eivind Von Døhlen/Ganer.no

– Forventer så klart at vi skal vinne 2-0. Vi har fortsatt ikke tapt mot ett norsk lag i en «best-av»-kamp enda, så forventer jo å klare hele sesongen ubeseiret, forteller trener for Riddle, Torbjørn Berg til Gamer.no.

Berg er ikke overrasket over finalemotstanderen, selv om han ikke tror de har sjans mot sin egen klubb.

– Hvis noen hadde fortalt meg før sesongen at vi kom til å møte Sprutnoobs i finalen hadde jeg ikke blitt superoverrasket. Supernoobs har vist seg å være flinke til å ikke «choke» når de møter dårligere motstandere. Det er vel hovedgrunnen til at de er i finalen. Sprutnoobs fortjener virkelig den andreplassen.

Det norske League of Legends-miljøet er ikke kjent for å være av det mest stabile når det kommer til lagoppstillinger. På spørsmål om hva framtiden bringer for dette laget er trenere usikker.

– Det er vel egentlig ikke lagt noen planer for hva som skjer videre med laget etter finalen. I alle fall ikke som jeg vet.

I finalen møter Riddle en klubb som har vært stabil gjennom hele sesongen, med fem seire og to uavgjort. Berg er ikke akkurat livredd før kampen, men forteller at det er noen man må holde et ekstra godt øye på.

– Nå har jeg hørt rykter om at de har skaffet seg Isak «Energy» Fjell for å spille Mid-lane. Han er et «wild-card», med tanke på at jeg kun har sett han spille noen kamper i år, men han virker fortsatt som en meget habil spiller. Vi må også passe oss for de beryktede «invades'a» til Anders «Sharp» Lilleengens.

Les også
– «Zeptyy» og «wwww» kan vinne kampene på egen hånd

– De trener mye sammen

DETTE ER SPRUTNOOBS:

Vis mer

Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Sprutnoobs har hatt balletak på alle de andre motstanderne denne sesongen. Klubben har vunnet fem og spilt to uavgjortkamper denne sesongen og vinner det ordinære ligaspillet med fem poeng ned til andreplass.

I fjor vant Sander «Zhandia» Skogstad seriemesterskapet med Riddle. I år vil han stjele tittelen fra sin tidligere klubb.
Eivind Von Døhlen/Ganer.no

Sander «Zhandia» Skogstad er finaleklar i klubben og gleder seg til kamp. Han er veldig ordknapp når Gamer.no tar kontakt, men hadde følgende å si om oppgjøret.

– Forventer en bra kamp.

Om Skogstad og resten av klubben skulle stikke av med seieren er han usikker hvor pengene vil havne, men planen er å spille videre til DigitalityX og da vil nok noe av potten benyttes til reisen.

Selv om han gleder seg til kamp og det er store forventninger til en bra kamp forteller han at de må være forsiktige.

– Motstanderne er flinke. Laget trener mye sammen og vet hvordan man spiller som et lag, forteller han videre.

Uavhengig av seier eller tap i finalen kommer laget til å spille sammen med mindre noen får noen gode tilbud andre plasser.

Siste fra forsiden