Square Enix har et uannonsert rollespill på lur i år

Hva er denne «lille overraskelsen»?

Final Fantasy XIV er noe selskapet har lykkes med i det siste.
Square Enix

I et intervju med japanske Nikkei Trendy (via Games Talk, oversatt av Gematsu) forteller Square Enix-sjef Yosuke Matssuda at utvikleren har noe på lur i år.

– For finansåret 2015 synes jeg vi har en betydelig mengde storspill både for Japan og internasjonalt. Med Final Fantasy XV begynner vi å gi nyheter for japanske rollespill, sier han.

Final Fantasy XIII ble både rost og slaktet.

– Jeg tror vi kommer til å ha en liten overraskelse også, forteller han, og poengterer at det er snakk om et japansk rollespill for spillkonsoller.

Avhengig av hvor stor eller liten denne overraskelsen er kan det hende at vi får vite mer om dette mystiske prosjektet allerede under E3 i juni.

Hva står på planen?

Det er nært umulig å gjette seg til hva Square Enix har planlagt. Det siste tiåret har den japanske utvikleren fokusert mye på nylanseringer av eldre spill på håndholdtkonsoller, og har egentlig ikke lykkes stort med sine satsinger på Xbox 360 og PlayStation 3.

Sett bort fra de tre omstridte Final Fantasy XIII-spillene og nettrollespillet Final Fantasy XIV har det ikke vært mye å spore som har slått an her i vesten. Mange som fremdeles husker spill som Chrono Trigger, FInal Fantasy VII og knuger nok til et håp om at den en gang ubestridte rollespillmesteren skal finne tilbake til godformen.

Like før jul ga de mange fans håp:
Alle jublet da Final Fantasy VII-logoen ble vist under en konferanse, men… »

Siste fra forsiden