Square Enix - 2019

Square Enix hinter om en stor spillansering i år

En kunngjøring kan komme allerede før E3.

Konseptkunst for Final Fantasy VII Remake.
Square Enix

Tidligere denne måneden slapp Square Enix sin nyeste kvartalsrapport, med både resultater for de siste månedene og prognoser for året som kommer. Hemmelighetsfull som spillbransjen er ville ikke president Yasuke Matsuda si mye konkret om fremtiden, men vi fikk likevel et hint om at noe stort er på vei.

Square Enix har flere prosjekter på gang, som Marvel-spillet The Avengers Project.
YouTube/Square Enix

Ifølge Matsuda forventer Square å se en stor inntektsøkning i tredje kvartal av regnskapsåret 2020 – altså rundt vintertid i år. Hva som er årsaken til denne forventningen ville ikke presidenten uttale seg om, men han hintet om at en kunngjøring kan komme i løpet av de neste månedene.

– Jeg kan ikke gå inn i detaljene akkurat nå, men jeg tror vi kommer til å gjøre flere kunngjøringer i perioden frem mot årets E3-messe. [...] Vi tror at inntektsmålet om 3 - 3,8 milliarder kroner i tredje kvartal av regnskapsåret 2020 er oppnåelig med det vi har planlagt, sa Matsuda.

Final Fantasy VII? Marvel?

Dermed er det fritt frem for spekulasjon, og Final Fantasy VII-fans er blant dem som har latt seg rive med. I Reddit-kanalen FFVIIRemake spår flere at det være nyversjonen av det klassiske rollespillet det er snakk om.

Final Fantasy VII Remake ble opprinnelig kunngjort i 2015, men siden har prosjektet støtt på flere problemer. Spillsjef Tetsuya Nomura har holdt av med å dele nye detaljer i påvente av Kingdom Hearts III-lanseringen, men nå som Square/Disney-hybriden er ute er det ikke utenkelig at noen Final Fantasy-nyheter kan være på vei.

Et annet alternativ er det mystiske Marvel-spillet Square jobber med. The Avengers Project – spillets arbeidstittel – ble annonsert for over to år siden, men enda vet vi svært lite om hva det skal handle om. Med lanseringen av Avengers: Endgame-filmen i april er det fullt mulig at Square vil sikte på lansering før året er omme.

Hva tror du at Square planlegger?
Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Siste fra forsiden