Square Enix ut mot PS3 og 360

Den japanske utvikleren Square Enix mener markedets to kraftigste konsoller skyter over mål.

Mange ble overrasket da Square Enix bestemte seg for å slippe Dragon Quest IX: Guard of the Starry Night eksklusivt til DS, siden Dragon Quest-spillene har vært veldig populære på PlayStation og PlayStation 2 i Japan. Selskapets president, Yoichi Wada, forklarer nå den kontroversille avgjørelsen med at man vil nå ut til en så bred gruppe spillere som mulig.

Wada mener DS og Wii gir Square Enix muligheten til å komme i kontakt med en kundebase de tidligere ikke har hatt tilgang til. Samtidig får kraftkonsollene Xbox 360 og PlayStation 3 kritikk av den mektige spillsjefen.

– Det er for mange spesifikasjoner og du trenger en HD-TV, bredbåndstilgang og en dyp kunnskap om spilling med disse konsollene. Det passer ikke inn i dagens spillmiljø, men om et par år vil de kanskje gjøre det bedre, sier Wada til Financial Times i følge Gamespot.

Square Enix vil nå satse på en bredere demografi av spillere med sine fremtidige prosjekter.

– I gamle dager trengte vi bare å satse på Game Boy og PlayStation, men nå har det forandret seg. Nintendos ønske om å omfavne nye grupper av spillere betyr at vi har fått nye typer av spiller, inkludert barn og eldre. Dette betyr at vi må lage spill som passer for alle slags mennesker, avslutter Wada.

Siste fra forsiden