Telialigaen - Counter-Strike

Stabæk Momentum møter ubeseirede Apeks i en kamp som kan avgjøre sluttspillplassen

Snorre «Fletch» Granerud og Stabæk Momentum kniver med fire andre lag om de to siste sluttspillplassene i Telialigaen Counter-Strike.

Snorre «fletch» Granerud håper på å kunne overraske mot Apeks. 
Mohammed Barzinje/Good Game

SLIK SPILLES ÅTTENDE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Nordavind - Demise
Celestial - Oslo Lions
Bitfix - Blue Revision
Stabæk Momentum - Apeks
Dgamers - Riddle

Alle kampene spilles mandag kveld klokken 20:00.

Se resten av kampene i terminlisten »

I tillegg til hovedkampen mellom Celestial Gaming og Oslo Lions mandag kveld, er det duket for nok en storslagen og avgjørende kamp mellom Apeks og Stabæk Momentum. Lagleder Snorre «fletch» Granerud forteller at en tøff start til sesongen for Momentum har ført til at laget nå sitter i en verre posisjon enn de egentlig hadde satset på, og at de kommer til å bli nødt til å kjempe for en plass på sluttspillet.

– Vi begynte sesongen litt for sakte, spilte dårlig som lag og kastet vekk mange runder, som da førte til at vi fikk dårlig økonomi og mistet runder i flere av kampene. Men vi har fått hentet oss inn igjen, forteller Granerud.

Kampen mellom Apeks og Stabæk Momentum ser du på Apeks sin Twitch-kanal fra klokken 20:00 »

Åttende runde av Telialigaen Counter-Strike er tilbake allerede mandag kveld, og den nest siste runden for sesongen byr på en av de mest spennende og viktigste kampene hittil. Det er nemlig duket for at Apeks møter sin antatte sterkeste motstander til nå i det Stabæk Momentum blir nødt til å slå på stortromma om de vil få klamret seg fast til en plass på sluttspillet.

LES OM UKENS HOVEDKAMP HER: – Alt ligger til rette for at Lions kan bli veldig gode

Slik ser tabellen ut før åttende runde av Telialigaen Counter-Strike.
Gamer.no

– Vi har uten tvil hatt en positiv utvikling i løpet av denne sesongen

DISSE SPILLER FOR STABÆK MOMENTUM

Vis mer

Andreas «dem0» Aslaksrud
Eskil «LaX» Bjørnsen
Steffen «SLY» Amundsen
Snorre «fletch» Granerud
Jesper «Jimbo» Kamsrud

Etter syv runder, og mange blandede resultater fra Stabæk Momentum er det kun ett poeng som skiller dem fra både Riddle og Celestial, noe som betyr at Snorre «fletch» Granerud og resten av laget virkelig må være skjerpet om de skal få sikret seg poengene og sluttspill-plassen de har lengtet etter hele sesongen.

– Til tross for en tøff start føler jeg at vi har henta oss greit inn, fått opp bunn-nivået vårt og lagt fra oss dårlige uvaner og fått mer fokus på lagspill. Folk i laget har blitt mer komfortable og vi fikk mye ut av bootcampen vi hadde i høstferien. Vi har uten tvil hatt en positiv utvikling i løpet av sesongen, forteller Granerud.

Apeks, som ligger på toppen av tabellen, er fremdeles ubeseiret for sesongen. Så om Granerud og laget vil få sikret seg plass på sluttspillet i løpet av mandag kveld blir de nødt til å imponere mot Norges kanskje beste lag.

– Apeks har bra rutine i laget og fem veldig gode individuelle spillere. De taper ikke mot lag som ikke klarer å matche ferdighetsnivået, noe vi har hatt problemer med tidligere i sesongen. Men med tanke på at vi føler vi har et høyt toppnivå så tror jeg vi kan ta et kart av Apeks, mens vi optimistisk håper på å kunne få to sånn at vi er sikret sluttspill-plass før siste runde.

Snorre «fletch» Granerud håper på å kunne overraske mot Apeks.
Mohammed Barzinje/Good Game
Les også
Stian Blipp trår inn i Nordavind

Til tross for at Granerud er optimistisk når det kommer til kampen mot Apeks, har en travel uke gjort det vanskelig for laget å få inn den forberedelsen de kanskje hadde håpet på.

– Vi har ikke fått spilt noe denne uken siden «LaX» har vært nødt til å ta igjen en del vakter med tanke på at vi var på bootcamp i høstferien, men vi føler fortsatt vi har fått mer ut av den enn vi får av å bare spille sammen på nett, fortsetter Granerud

Nå som sesongen går mot slutten, og lagene på toppen ligger veldig jevnt, er det utrolig viktig å spille på sitt toppnivå mot sluttspillet, og Granerud er selvsikker på at litt mindre spilling enn vanlig ikke skal være nok til å hindre dem fra å gå hele veien.

– Det blir spennende å se hvem som faktisk kommer til sluttspillet. I tillegg til Apeks, som allerede er inne, tror jeg personlig at det blir Nordavind, Riddle og oss selv som fyller de siste plassene, avslutter Granerud.

LES OGSÅ: – Vi og Apeks er et hakk over andre norske lag - dette er jo jobben vår

– Det er naturligvis lurt å ikke vise for mye

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

Etter forrige ukes to seiere for Apeks er de nå sikret seg sin plass på sluttspillet, noe Haakon «Radifaction» Tholo mener kan være en fordel for det som er igjen av sesongen.

– Nå som vi er sikret sluttspill, er det naturligvis lurt å ikke vise for mye i de gjenværende kampene. Vi kommer uansett til å fortsette med å ta enhver kamp seriøst. Det kjekkeste hadde jo vært å komme ut av seriespillet ubeseiret.

LES OGSÅ: – En ting jeg har lært er at man aldri skal undervurdere norske motstandere

Sindre Stien/Good Game

Tholo hinter til at Apeks kan ha et ess eller to opp i ermet som de helst vil spare til sluttspillet, men mandags kamp kan vise seg å kreve et veldig skjerpet Apeks om de ønsker å fortsette ubeseiret ut sesongen.

– Stabæk Momentum er et av Norges beste lag. Vi ser på dem som et godt lag, og det kan fort ende opp med å bli en vanskelig kamp for oss begge. Det er uansett en viktigere kamp for dem enn for oss, så kanskje de finner noen indre krefter og slår oss. Men jeg tror uansett at vi vinner komfortabelt 2-0, fortsetter Tholo

Etter et plettfri løp fra Apeks har vi sett en relativt ny lagoppstilling utvikle seg veldig igjennom de siste månedene. Men at lag skal ta Apeks mer seriøst på grunn av denne sterke prestasjonen er noe Tholo ikke er bekymret for at skal påvirke spillet deres.

– Jeg vet ikke om de andre lagene som er sluttspill-kandidater kommer til å studere oss mer enn de andre på bakgrunn av prestasjonen, men jeg tror det kan generelt hjelpe å studere enhver motstander opp mot sluttspillet uansett. Vi setter heller ikke noe mer press på oss selv enn vanlig på bakgrunn av prestasjonen.

Apeks er på god vei mot å bli det første laget i historien som går fullstendig ubeseiret frem mot sesongens sluttspill.

– Det er selvfølgelig fantastisk å være det klart beste laget i seriespillet av Telialigaen, men vi ser oss ikke fornøyd med det. Vi spiller for å vinne Telialigaen og vi jobber målrettet inn mot sluttspillet, avslutter Tholo.

Siste fra forsiden