STALKER 2 har fått nytt liv

Den tidligere kansellerte oppfølgeren kommer nå i 2021.

Illustrasjonbilde fra STALKER-seriens forrige innslag, Call of Pripyat.
GSC Game World

Tirsdag kveld leverte GSC Game World en solid søknad for spillhistoriens mest stillferdige annonsering noensinne. Med en kort Facebook-post kunngjorde studiosjef Sergiu Grygorovych at STALKER 2 igjen er under utvikling:

Ikke mye å se på STALKER 2s offisielle nettside.
GSC Game World

– I dag, 15. mai 2018 kan jeg offisielt erklære: «GSC Game World utvikler STALKER 2».

Grygorovych lenket også til en offisiell nettside for spillet, som foreløpig kun inneholder spilltittelen, en e-postadresse og årstallet 2021. Vi kan selvfølgelig ikke si noe med sikkerhet, men tilsynelatende planlegger utvikleren å slippe spillet om rundt tre år.

Vi har kontaktet GSC og vil oppdatere saken hvis vi får noe mer å gå på.

Lagt på is

STALKER 2 ble opprinnelig annonsert i 2010, med planer om å lansere spillet to år senere. Arbeidet støtte imidlertid på diverse problemer, og april 2012 ble prosjektet lagt på is og GSC stengte dørene sine.

Et stykke konseptkunst fra den opprinnelige utviklingen av STALKER 2.
GSC Game World

På det tidspunktet gikk flere medlemmer av STALKER 2-teamet sammen for å danne et nytt studio – Vostok Games. Teamet prøvde forgjeves å kjøpe rettighetene til spillet de hadde jobbet med, før det slapp gratisspillet Survarium i 2015.

Samme året kunngjorde GSC sitt comeback til spillbransjen, og åtte år etter den første avdukingen er studioet igjen i gang med STALKER 2. Gitt at det opprinnelige teamet har forlatt studioet er det vanskelig å tro at GSC vil bygge videre på arbeidet som ble gjort den gang, og hvilke planer studioet har videre er uvisst.

Vostok Games er nå i gang med et battle royale-spill.
Fear the Wolves skal by på en litt annerledes opplevelse »

Siste fra forsiden