Legger STALKER 2 på is

Utvikler starter nytt spill og nytt studio.

Tidligere i vinter ble det spekulert i at STALKER 2 var kansellert, noe utvikler GSC Game World avviste. Isteden hevdet utvikleren at de var i beit for penger, og at det var derfor ting gikk tregt.

meldes det at STALKER 2 er lagt på is.

Starter på nytt

Isteden har en rekke av GSC-staben brutt ut og startet et nytt studio, Vostok Games. Ifølge nettsiden til studioet skal grunnen for oppstarten være den manglende progresjonen med Stalker 2.

– Selskapet vårt dukket opp i mars 2012 i Kiev. Ti år tidligere begynte vi å jobbe med STALKER-serien, da som GSC Game World, og dette holdt vi på med frem til desember 2011, da studioet ble stengt og STALKER 2 lagt på is, kan vi lese på siden.

Ifølge uttalelsene på siden kom studioet aldri til enighet med rettighetshaverne til STALKER-merkevaren, og det skal være noe av grunnen til at de valgte å bryte ut og begynne på noe nytt.

Konseptbilde fra STALKER 2.

Vostok Games er nå i gang med en helt ny tittel, Survarium. Spillet skal være et gratis MMO-spill, og skal ifølge en twittermelding fra moderselskap GSC «videreføre ideene» fra STALKER 2.

Nettstedet til spillet forteller at Survarium finner sted i en nær fremtid, etter en økologisk ødeleggelse i massiv skala, hvor flora og fauna gjenerobrer bylandskapet. Hele land kollapser og anarki sprer seg rundt i verden – rå styrke er det som avgjør hvem som overlever.

Survarium er planlagt lansert mot slutten av 2013 og kommer til PC.

Når det gjelder skjebnen til STALKER 2, er denne noe uklar. Ifølge en relativt fersk twittermelding fra GSC skal spillet fremdeles være under utvikling, men vi har ennå ikke hørt noe om at studioet har fått tak i tilstrekkelig finansiering til å gjøre ferdig tittelen.

Les også: Anmeldelse av STALKER.: Call of Pripyat

Siste fra forsiden