Stalker 2: Heart of Chornobyl

Stalker 2: Heart of Chornobyl kommer i september

Spillets ukrainske utvikler har landet på en endelig slippdato.

TLDR

  • Stalker 2: Heart of Chornobyl har fått en ny utsettelse og vil nå lanseres 5. september i år, ifølge utvikler GSC Game World.
  • Det var opprinnelig planlagt å lansere spillet i løpet av årets første kvartal, men behovet for ytterligere polering forsinket lanseringen.
  • Utvikleren flyttet fra sitt kontor i Kyiv til Praha i Tsjekkia etter den russiske invasjonen av Ukraina i 2022, som også bidro til forsinkelser i produksjonen.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Stalker 2: Heart of Chornobyl har fått en aller siste utsettelse, og vil nå lanseres 5. september i år. Det melder utvikler GSC Game World i en pressemelding.

Som teamet skriver er det kjedelig å måtte flytte på lanseringen igjen. Målet var å få ut spillet i løpet av årets første kvartal, men det trengs mer tid til å polere på opplevelsen.

– Gjennom denne utfordrende utviklingsprosessen har tid vært veldig viktig for teamet. Gitt mengden finpuss som trengs og med forståelse for at spillere har begrenset med polering, var GSC svært ivrige etter å lansere spillet i første kvartal av 2024. Det endret imidlertid ikke det faktum at visse tekniske skavanker fortsatt holder Stalker 2 under forventet standard for den endelige opplevelsen som fans venter på, forklarer utvikleren.

Stalker 2.
GSC Game World

Stalker 2 ble opprinnelig kunngjort tilbake i 2010, men ble lagt på is som følge av diverse problemer med utviklingen. I 2018 dukket det opp igjen, med planer om lansering i 2021. Sånn skulle det imidlertid ikke gå.

Slipplanene var allerede sklidd ut da Russland invaderte Ukraina i 2022. Krigen gikk hardt utover GSC, som måtte flytte fra sine kontorer i Kiyv til Praha i Tsjekkia. Deler av utviklerteamet har også aktivt deltatt i krigen.

LES OGSÅ: Stalker 2-trailer viser mer spilling »

Siste fra forsiden