Stalker 2

Stalker 2-informasjon stjålet av prorussisk gruppe – spillets ukrainske utvikler nekter å gi etter for utpressingskrav

GSC Game World

En gruppe datatyver stakk nylig av med en bråte filer fra det kommende spillet Stalker 2. Gruppa har truet med å offentliggjøre alt dersom utvikler CSC Game World ikke gjør spillet mer tilgjengelig for russiske spillere, men det ukrainske studioet nekter å gi etter.

Innbruddet ble først kunngjort i russiske sosiale medier (via Kotaku). Bakmennene hevder å sitte på flere titalls gigabyte med historiedetaljer, filmsekvenser, konseptkunst og kart. Disse vil altså frigis dersom CSC ikke føyer seg etter gruppas krav.

Stalker 2.
GSC Game World

Hackerne vil blant annet ha russisk språk i spillet, noe CSC droppet etter Russlands invasjon av Ukraina i fjor. I tillegg krever de opphevelser av diverse utestengelser fra utvikleren Discord, samt en beklagelse overfor spillere fra Russland og Hviterussland.

CSC fikk en frist på seg til 15. mars, men basert på utviklerens uttalelse ser det ut til at tyvene bare kan glemme det.

I en tordentale på Twitter forteller det ukrainske studioet at det slettes ikke er første gang det blir truet med utpressing. Teamet minner også om at det har opplevd mye verre ting det siste året, og ikke kommer til å rikke seg.

– Vi er et ukrainsk selskap, og som de fleste ukrainere har vi opplevd mange ting som er mye mer skremmende: Ødelagte hus, ødelagte liv og at venner og familie har mistet livet. Forsøk på utpressing eller å skremme oss er fullstendig nytteløst.

Stalker 2.
GSC Game World

CSC skriver videre at det vil fortsette å kjempe for Ukraina på alle mulige måter. Det vil derfor ikke gi etter for krav fra utpresserne, og ber fans styre unna potensielle lekkasjer.

– Dersom det kommer lekkasjer ber vi om at dere lar være å se på eller distribuere informasjon om Stalker 2: Heart of Chornobyl. Gammelt eller uferdig arbeid kan vanne ut inntrykket av den ferdige utgaven av spillet. Vi oppfordrer dere til å være tålmodige og vente på den offisielle lanseringen for den beste mulige opplevelsen. Vi tror det vil elske den, skriver CSC.

Stalker 2: Heart of Chornobyl har vært gjennom flere utsettelser siden den opprinnelige kunngjøringen i 2010. Det siste året har Russlands krigføring i Ukraina skapt store problemer for studioet, men målet er likevel å få til en lansering av spillet i løpet av 2023.

LES OGSÅ: Rykter om utbrenthet og mye sykefravær hos Beyond Good and Evil 2-studioet »

Siste fra forsiden