Beyond Good and Evil 2 - Ubisoft Montpellier

Rykter om utbrenthet og mye sykefravær hos Beyond Good and Evil 2-studioet

Samtidig skal studiosjefen ha trukket seg.

Ubisoft

Problemene fortsetter hos Beyond Good and Evil 2-utvikler Ubisoft Montpellier. Etter utallige utsettelser og endringer har nå flere ansatte tatt sykepermisjon som følge av utbrenthet, melder Kotaku.

Kilder som har snakket med nettstedet forteller at sykefraværet har vokst seg så stort at det franske arbeidstilsynet satte i gang en gransking av studioet i desember. Nå har et trejdepartsselskap tatt over arbeidet med å finne ut hvordan det står til med de ansatte hos Ubisoft Montpellier.

Ubisoft kunne bekrefte sistnevnte i en uttalelse til Kotaku, men kommenterte ikke saken ytterligere.

– Helse og velvære for våre team er en aktiv prioritet. Gitt lengden på utviklingstiden til Beyond Good and Evil 2, går Montpellier-studioet gjennom velværeundersøkelser via en tredjepart for å komme frem til forebyggende tiltak og å evaluere hvor det kanskje trengs ytterligere støtte, sa en talsperson for selskapet.

Samtidig skal studiosjef Guillaume Carmona ha forlatt studioet av uante grunner, etter tre år i toppjobben. Det følger flere omrokkeringer hos Ubisoft Montpellier det siste året, med en rekke toppfolk som har takket for seg.

Sist vi så Beyond Good and Evil 2 var i 2018, ti år etter at det opprinnelig ble avduket. Ubisoft forsikret tidligere i år om at spillet fortsatt er på vei, men etter det Kotaku erfarer jobbes det enda ikke for fullt med prosjektet.

Ubisoft har ellers kansellert en rekke spill.
I samme slengen ble sjørøverspillet Skull and Bones utsatt igjen »

Siste fra forsiden