S.T.A.L.K.E.R. kommer tidligst i april

THQ har fortalt at S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl ikke kommer på markedet før tidligst april neste år.

Tidligere i sommer ble det klart at utviklerne i GSC Game World ikke trodde det ambisiøse actionrollespillet S.T.A.L.K.E.R. ville bli lansert i år. For øyeblikket jobber de hardt med å bli ferdig med plottet, og når det er gjort vil de begynne å finpusse på simulasjonen av verdenen. Det sistnevnte ser ut til å kunne bli en svært stor oppgave, med tanke på de komplekse og ambisiøse planene utviklerne har for spillet.

Nå har spillets utgiver, THQ, kommentert utgivelsen. De forteller at for å sikre at spillet blir så godt som mulig, har de besluttet å ta seg så god tid som nødvendig før lanseringen. Derfor vil ikke spillet dukke opp i det inneværende forretningsåret deres, som avsluttes 31. mars neste kalenderår. Dermed ser det ut til at vi kanskje må vente til neste sommer før vi får se noe til dette spillet.

S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl er inspirert av boka The Roadside Picnic av brødrene Strugatsky, filmen Stalker (1979) og Tsjernobyl-ulykken for over 16 år siden. Historien går ut på at den radioaktive sonen etter katastrofen har blitt omgjort til et område fullt av dødsfeller og nye vesener skapt frem av mutasjon. Innenfor Tsjernobyl-sonen er det mye verdifullt å hente, for de dumdristige få som tør sette beinene sine innenfor det forbudte området.

Siste fra forsiden