Anmeldelse

Star Wars Battlefront

Nesten samtidig som den originale trilogien med Star Wars-filmer blir sluppet på DVD kommer LucasArts nye spill Star Wars Battlefront. Her får vi faktisk være deltakere i de slagene som har fenget publikum og filmfans de siste tyve årene.

Side 1
Side 2
Side 3

Timingen for utgivelsen av spillet kunne nok knapt være bedre. På ekstramaterialet i den nye DVD-boksen er det inkludert både en demo og en trailer av Xbox-spillet, i tillegg til at markedsføringen av spillet appelerer til nostalgi over den gamle filmserien. For folk som lett får stjernekrigoverdose kan det bli harde dager de neste ukene med massive reklamekampanjer og ekstremt mye snakk om tyve år gamle filmer. For de av oss som derimot aldri får nok av Luke Skywalker og Darth Vader kommer Star Wars Battlefront som et deilig supplement til filmserien.

Spillet i seg selv pløyer ikke ny mark, men tråkker opp gamle stier som både Battlefield 1942 og Medal of Honor til en viss grad har brøytet veien for. Enkelt forklart får en spille flere viktige slag fra de fem filmene som foreløpig har kommet i Star Wars-sagaen. Spillet har imidlertid en viktig fordel foran mange andre lignende spill; et dypt etablert spillunivers.

Arven fra 70-tallet
I dag er det flere som kjenner til "blaster-rifle" enn Mauser. Dermed er det lettere for George Lucas og hans pengeinntjenere å lage krigsspill, enn det er for studioer som forsøker å lage spill basert på virkelige hendelser og steder. Mange vil nikke gjenkjennende når en får se en X-Wing eller Tie Fighter, og de aller fleste gutter har nok drømt om sin egen lille stormtrooper-drakt. Enda flere har drømt om å få skyte ewoker, de små bamsene i "Jediridderen vender tilbake". Star Wars Battlefront er spillet hvor en får gjøre alt dette, hvor en får leve ut guttedrømmen om å kjempe i en galakse lang, langt borte.

George Lucas har allerede melket Star Wars-franchisen grundig, og Battlefront gjør sitt aller beste i å ikke overlappe spillelementer fra gamle spill. Dette betyr blant annet at en ikke får kjempe som jediridder, slik en får i Jedi Knights-serien. En får heller ikke oppleve heftig nærkamp i romskip slik en har fått i X-Wing vs. Tie-Fighter. Det en derimot får oppleve er å skyte Darth Vader i fillebiter fra en X-Wing, og en får til og med prøve seg på å kjøre de intense kjappe speederbikene som befinner seg på Endor, ewokenes planet.

Utviklernes idé bak spillet er egentlig veldig enkel; la spillerne få være deltaker i alle de store slagene som utkjempes i verdens mest kjente filmserie. Hver bane i spillet er en slagmark, og målet på hvert enkelt nivå er å enten knerte alle fiendene eller beleire alle kontrollpostene på kartet. Når en har vunnet et slag går en videre til neste slag, og slik går spillet. Historien er bortimot fraværende, og totalt uforståelig om en ikke har sett filmene spillet er basert på.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden