Star Wars Galaxies på vei til Europa

Activision kunngjorde i dag Europa-lanseringen til onlinespillet Star Wars Galaxies. Det var i juni måned det brakte løs i USA, og allerede i de to første månedene har spillet tiltrukket seg 300.000 abonnenter, noe som gjør det til det nest-største onlinespillet i hjemlandet - rett bak EverQuest.

Nordmenn vil kunne gå til innkjøp av spillet 31. oktober i år, mens Spania, Italia, Frankriket og Tyskland må vente helt til 7. november. Activision sier ingenting om det vil etableres dedikerte europeiskeservere, men velger de å følge trenden til andre onlinespill, blir det sannsynligvis slik.

- Vi er svært glade over at spillere i Europa snart vil kunne oppleve Star Wars Galaxies: An Empire Divided. Spillet har vist seg å være en stor suksess i nord-Amerika og vi forventer at det skal gjøre det godt der borte også, sier John Smedley, styreformann i Sony Online Entertainment.

Star Wars Galaxies er et såkalt massive onlinespill basert på det legendariske Star Wars-universet. Det baserer seg stort sett på filmene, men også bøker, tegneserier og andre kilder. Spillet lar mennesker koble seg til en server, og kave seg frem i en Star Wars-verden i evig søk etter penger, kunnskap og venner. Det er fullt mulig å tre inn i roller som spidere, slåsskjemper og håndverkere. Økonomien styres mer eller mindre av spillerne, og spillet er klart rettet mot det sosiale publikum. Dette er et forholdsvis nytt konsept i onlinespill-sjangeren, da tidligere spill ofte har fokusert mer eller mindre på kamp og "mennesket mot naturen".

Siste fra forsiden