StarCraft II-proffen «IdrA» kastet ut av Evil Geniuses

Den respektløse oppførselen overfor fansen ble for mye for laget.

Den profilerte StarCraft II-spilleren Greg «IdrA» Fields er ikke lenger en del av e-sportslaget Evil Geniuses. Dette forteller EG-sjef Alexander Garfield på lagets nettsted torsdag kveld.

IdrA (Foto: Kevin Chang / Team Liquid).

Garfield forteller at det ikke har vært en lett avgjørelse å tuppe den velkjente spilleren fra laget, men at det ble nødvendig etter en lang tidsperiode med taktløs oppførsel. Evil Geniuses tror på å la spillerne være seg selv, uten mye innblanding fra ledelsen. Dette er en frihet IdrA har benyttet seg av til det ytterste, blant annet med karakteristisk utskjelling av konkurrenter.

– Men for oss er det en stor forskjell på at en spiller oppfører seg respektløst overfor en motstander i en kamp, og at han oppfører seg respektløst til tilhengere som faktisk gjør yrket hans mulig, skriver Garfield.

I skrivende stund har ikke IdrA kommentert situasjonen selv, og vi har ikke greid å komme i kontakt med ham.

Velkjent vestlig spiller

IdrA ble med i Evil Geniuses i 2010, etter å ha vært en del av CJ Entus i en årrekke som en aktiv StarCraft: Brood War-spiller. I nyere tid er amerikaneren kjent for å være den eneste vestlige spilleren som kvalifiserte seg til samtlige av de tre første GSL-turneringene holdt i 2010.

Den frittalende spilleren har vunnet flere turneringer og ligaer de siste par årene, senest i 2011 da han overmannet finske Samuli «elfi» Sihvonen i Intel Extreme Masters Season VI.

Les også: Profilintervju med TrackMania-mesteren Fredrik «Bergie» Bergman Les også: Norsk uflaks under Dreamhack Open

Siste fra forsiden