StarCraft og Diablo-MMORPG på vei?

I følge rapporter på nettet planlegger Vivendi MMORPG-spill basert på både Diablo og StarCraft.

I følge nettstedet F13 holdt Vivendi Universal Games nylig en presentasjon på Wall Street, hvor det ble sagt at alle Blizzard-franchisene vil bli MMO-spill. I følge artikkelen har Vivendi en modell som lar dem utvikle et massivt flerspillerspill på tre år, for femti millioner dollar, og om F13 har rett, ser det ut til at vi kan forvente å se både World of StarCraft og World of Diablo (eller hva de nå vil kalle dem) i løpet av de kommende seks årene.

Vivendi ser også ut til å ha delt MMO-spillere i to grupper; de som spiller mer enn to timer av gangen, og de som spiller mindre enn to timer av gangen. Artikkelen nevner FreeStyle (et onlinebasert basketballspill fra Korea) som et eksempel på et spill Vivendi mener vil appellere til de som legger mindre tid i MMORPG-spill.

Vi vet ikke om innholdet i artikkelen er sant, og for øyeblikket har verken Blizzard eller Vivendi uttalt seg om saken. Det er imidlertid rimelig sannsynlig at Blizzard på langt nær er ferdig med MMORPG-markedet (World of Warcraft er en pengemaskin uten like i den vestlige spillverdenen), og både Starcraft og Diablo er ekstremt sterke franchiser. StarCraft nyter dessuten en enorm popularitet i Korea, et viktig marked for flerspillerspill.

Oppdatering: Disse ryktene har blitt benektet på World of Warcraft sitt offisielle forum. Blizzard-posteren Drysc forteller at Blizzard ikke har kunngjort noen slike spill, og at de ikke har til hensikt å kun konsentrere seg om en plattform og sjanger i fremtiden.

Siste fra forsiden