Stargate SG-1 i trøbbel

JoWooD har kunngjort at utviklingen av Stargate SG-1: The Alliance har blitt avsluttet.

I en kortfattet pressemelding har JoWooD fortalt at de har besluttet seg for å avslutte avtalen med den australske spillutvikleren Perception, som stod for utviklingen av det kommende StarGate-spillet. Grunnen til dette skal være at spillet rett og slett ikke holder høy nok kvalitet for å tilfredsstille verken JoWooD sine kvalitetskrav og tilhengernes forventninger.

JoWooD skal ha gitt Perception ekstra tid og hjelp for å ordne opp i problemene, men nå forteller de at de har mistet all tro på at den australske utvikleren skal kunne klare å produsere et godt produkt innen lanseringsdatoen. Derfor har utviklingen blitt avsluttet, og JoWooD har krevd å få innlevert alt materiell utviklet Perception har utviklet så langt.

Deretter vil de gå gjennom materialet for å finne ut om en annen utvikler kan fullføre jobben. Pressemeldingen forteller også at de vurderer om tittelen skal flyttes til neste-generasjons konsoll. Tittelen er med andre ord ikke direkte kansellert (som flere medier hevder), men at spillet vil komme i oktober som planlagt, er nok en idé vi raskt kan slå fra oss.

Denne beslutningen har kommet som en stor overraskelse på de fleste. For kort tid siden brukte JoWooD store ressurser på å promotere tittelen på E3, og den var også til stede i spillbar stand (demoversjonen fungerte faktisk rimelig godt). I tillegg fikk de nylig seriens skuespillere til å lese inn stemmene i spillet.

Perception ser ut til å bli ekstra skadelidende i denne situasjonen, da JoWooD også sier de har en kontraktfestet rett til å få tilbakebetalt alle de pengene de har investert i utviklingen av tittelen. Det betyr sannsynligvis kroken på døren for utvikleren.

Siste fra forsiden