Statlig støtte til nye spillprosjekter

Norsk Filmfond deler ut penger

DS-spillet Den Fremmede og Iron Maiden-spillet Play With Madness er blant spillene som har fått støtte fra Norsk Filmfond.

I tillegg til å gi 1,5 millioner kroner til utviklerne av MMO-spillet Heltenes Mønstring, har Norsk Filmfond gitt betydelige tilskudd til flere andre norske spillutviklere.

Edvin Fladen fra Agenius.

Fremst av disse er Kristiansand-baserte Agenius, som har fått 800 000 kroner i støtte for utviklingen av DS-spillet Den Fremmede.

Den Fremmede omhandler en konkurranse der det gjelder å være først til å finne en vei hjem fra et fremmed land. Spillere må i følge Norsk Filmfond bruke syn, hørsel, reflekser og ikke minst hodet for å lykkes i dette spillet.

– Den Fremmede er et utrolig spennende prosjekt som har mulighet til å nå ut et meget bredt og stort marked, sier spillkoordinator Kaja Hench Dyrlie i Norsk filmfond.

Spillet retter seg mot både barn og voksne spillere, og beskrives som det første norske spillet under utvikling for Nintendos nye konsoll.

Den Fremmede er imidlertid ikke det eneste DS-spillet som har fått støtte. Norsk Filmfond har også spandert 100 000 kroner på Medieparkens DS-versjon av Lille Øistein. Dette spillet er basert på Øistein Kristiansens populære figur, kjent fra BarneTV-serien Øisteins Blyant på NRK.

Tegneren Øistein Kristiansen står bak Lille Øistein.

– Lille Øisteins univers med blyanten som viktigste redskap er som skapt for Nintendo DS og jeg har stor tro på at Medieparken igjen kan utvikle et fargesprakende overskuddsprosjekt, forteller Kaja Hench Dyrlie.

Varg Veum og Iron Maiden

I tillegg har Norsk Filmfond også gitt ny støtte til et par spill vi har hørt om tidligere, nemlig Byspillet Varg Veum fra Mediacircus (som fikk 400 000 kroner) og Play With Madness fra Hybris (som stakk av med 200 000 kroner).

Byspillet Varg Veum beskrives som en ny og spennende måte å oppleve Bergen på. Filmfondet forteller at spilleren må gå rundt i byen og utforsker ulike steder og byrom for å løse et bestemt mysterium.

Mysteriet oppklares ved at deltakeren spiller seg gjennom en kombinasjon av fysiske og virtuelle opplevelser som kombineres i et nettbasert grensesnitt. Byspillet Varg Veum er et såkalt «alternate reality game».

Eddie the Head får eget spill.
Les også
EA kunngjør neste spill i serien

– MediaCircus utvikler et veldig spennende prosjekt med Byspillet Varg Veum. Det er aldri tidligere produsert denne type spill i Norge og jeg tror pilotprosjektet vil bli en stor suksess når det skal kjøres til sommeren, sier Hench Dyrlie.

Play With Madness er et samarbeidsprosjekt med rockegruppen Iron Maiden. Her møtes de norrøne gudene og Iron Maiden-universet, og sentralt står gruppens maskot, Eddie.

Verden trues nemlig av Ragnarokk, og av ukjente årsaker må gudene ha hjelp av Eddie for å redde verden. Dermed legger Eddie ut på verdensturné, på oppdrag fra Odin selv. Kaja Hench Dyrlie forteller:

– Hybris får tilskudd til å forsette samarbeidet med Phantom Management og Iron Maiden om prosjektet Play With Madness. Hybris har fått tilgang til et fantastisk univers, noe som åpner mulighetene for et svært originalt spillkonsept.

Siste fra forsiden