Steam gjør det enda vanskeligere å «bombe» spill med dårlige anmeldelser

Tar nye grep for å gjøre Steam-anmeldelser mer nyttige.

Den nye funksjonen er å finne i Steam nå i betautgave og kan aktiveres og deaktiveres.
Skjermdump

I september meldte vi at Steam har gjort det lettere å identifisere «review bombing» – fenomenet som innebærer å bombardere et spill med dårlige anmeldelser utfra motiver som ikke er direkte relatert til selve spillet. Nå melder Steam om nye tiltak for å heve kvaliteten på anmeldelsesfunksjonen.

Denne gangen fokuserer Steam på rangeringen av anmeldelsene, altså den funksjonen som gjør det mulig for folk å stemme ja eller nei på hvorvidt anmeldelsen var til hjelp.

Det Steam nemlig har oppdaget er at det er visse grupper av brukere på plattformen som benytter denne funksjonen på et svært stort antall anmeldelser, og for eksempel stemmer opp et uforholdsmessig stort antall negative, eller positive, anmeldelser av bestemte enkeltspill.

Nedprioriteres

Fra før av har Steam fått på plass en ny graf som gjør det lettere å identifisere «review bombing».
Skjermdump/Steam

Dette blir dermed å regne som en slags indirekte «review bombing» som Steam mener ikke gir et ærlig bilde av hvilke anmeldelser som faktisk er nyttige.

Måten Steam har tenkt å redusere dette problemet på er å ta i bruk en ny metode for å kalkulere hvor nyttige anmeldelsene er. Denne går ut på å nedprioritere de brukerne som stemmer på et uvanlig høyt antall anmeldelser til ett enkelt spill, mens stemmene til de som ligger innenfor normalen vil telles på vanlig måte.

En annen endring Steam nå gjennomfører er at de ti brukeranmeldelsene som er rangert som de mest nyttige på spillsidene i Steam heretter vil være direkte representative for fordelingen av negative og positive anmeldelser. Det vil si at dersom for eksempel 90 prosent av anmeldelsene er positive vil ni av de ti anmeldelsene som vises være positive mens én vil være negativ.

De nye Steam-endringene er ennå i betafasen og kan aktiveres og deaktiveres i menyen under «kundeanmeldelser» i Steam.

(Via Eurogamer)

Siste fra forsiden