Steam Summer Sale

Steam innrømmer sommersalg-kaos: – Ikke slett spill fra ønskelistene dine

Skjermdump, Steam

Steam sitt sommersalg er i gang, og denne gangen har plattformen kommet med et nytt påfunn som ikke har gått helt problemfritt. Steam Grand Prix, som årets gimmick heter, har nemlig fått en del negative, uforutsette konsekvenser.

Steam Grand Prix er en lagkonkurranse med racingtema hvor spillere løser ulike oppdrag, og tilfeldige spillere på vinnerlagene belønnes med spilltitlene som ligger øverst på deres Steam-ønskeliste.

Dette har imidlertid hatt den følgen at spillere har begynt å slette spill fra ønskelistene deres i stor skala, for å sikre at de mottar de spillene som de aller mest ønsker seg.

Rammer indie-utviklere

Som blant andre Polygon melder har dette igjen fått til dels store konsekvenser for mindre indie-utviklere, som merket seg en meget skarp oppgang i ønskeliste-slettinger etter at Steam Grand Prix startet.

For indie-utviklere er det å havne på Steam-brukeres ønskelister en viktig måte å få Valves oppmerksomhet på, og få bedre synlighet på Steam-plattformen. Derfor begynte mange utviklere å klage, blant annet på Twitter, da den sterke oppgangen i slettinger ble registrert.

Som en konsekvens kom Valve nylig med en oppdatering der de presiserer at det ikke er nødvendig å slette spill fra ønskelistene. Man trenger kun å flytte spillet man ønsker seg til toppen av listen for å sikre at det er dette man mottar som belønning.

Dette var imidlertid ikke det eneste problemet med Steam Grand Prix-kampanjen. Valve innrømmer i tillegg at reglene knyttet til kampanjen var for kompliserte og forvirrende og at de nå forenkler disse, samt at de har utbedret problemer med balanseringen som brukere har klaget på.

Steam Grand Prix startet den 25. juni og varer frem til 9. juli.

Les også: Spionthrilleren Alpha Protocol er fjernet fra Steam »

Siste fra forsiden