Alpha Protocol

Spionthrilleren Alpha Protocol er fjernet fra Steam

Sega har ikke lenger rettighetene til spillets musikk.

Obsidian Entertainment

OPPDATERING 14:14: Sega har fulgt opp Eurogamers sak, og forteller at de fremdeles eier rettighetene til spillet, men at trekingen fra Steam skyldes manglende musikkrettigheter.

Opprinnelig artikkel følger:

Alpha Protocol, det ni år gamle actionspillet fra Obsidian Entertainment, er ikke lenger til salgs hos Steam. En merknad på spillets Steam-oppføring forteller at det er fjernet etter anmodning fra utgiver Sega, uten noen ytterligere forklaring.

Du kan ikke lenger kjøpe Alpha Protocol fra Steam.
Obsidian Entertainment

I en uttalelse til Eurogamer forteller Sega imidlertid at selskapet ikke lenger har publiseringsrettigheter til spillet. Det er da naturlig å tro at rettighetene har gått tilbake til Obsidian. Studioet ble nylig kjøpt opp av Microsoft, og hvorvidt spillet er på vei til Windows-butikken eller om det vil dukke opp igjen på Steam etter hvert er uvisst.

Det er imidlertid verdt å merke seg at ingen ting blir annerledes for de som allerede har spillet i Steam-biblioteket sitt. Så lenge du eier Alpha Protocol kan du fritt laste det ned når som helst og spille så mye du vil.

Konspirasjoner, agenter og hemmeligheter

Alpha Protocol ble opprinnelig lansert for PC, PlayStation 3 og Xbox 360 i mai 2010. Spillere trer inn i rollen som Michael Thornton, en hemmelig agent fra det titulære byrået Alpha Protocol, og må navigere en rekke oppdrag fylt med action, valg og konsekvenser.

Spillet fikk en blandet mottakelse blant spillkritikere, men står i skrivende stund med «veldig positive» brukeranmeldelser på Steam. Vår anmelder trakk frem flere svakheter ved opplevelsen, men mente likevel at Alpha Protocol er et godt og underholdende actionrollespill.

Les hele Alpha Protocol-anmeldelsen her »

Siste fra forsiden