Steam lar deg ikke betale med Bitcoin lenger

Dropper den virtuelle valutaen etter bare et halvt år på grunn av skyhøye kostnader.

Colourbox/30016358, Steam

Den store digitale distribusjonsplattformen Steam fikk på plass støtte for den digitale valutaen Bitcoin i slutten av april i fjor, men allerede nå er det slutt. Steam skriver på sine nyhetssider at de dropper valutaen fra nå av.

Grunnen som Steam oppgir er den høye ustabiliteten i verdien til valutaen og de høye transaksjonskostnadene som valutaen medfører. Dette er en utvikling som skal ha tilspisset seg kraftig de siste månedene.

Ifølge Steam skal transaksjonskostnadene ha ligget på bare 0,2 dollar da de først introduserte støtten i sutten av april i fjor, og nylig nådde kostnadene en topp på solide 20 dollar. Siden Steam ikke kan kontrollere disse kostnadene velger de altså nå å simpelthen droppe støtten.

Sterke svingninger

Betaling med Bitcoin går nå ikke lenger an hos Steam.
Steam

Bitcoin, som blant andre også Microsoft har kastet seg på tidligere, har hatt svært sterke svingninger siden valutaen først kom på markedet, men den siste tiden har den hatt en særdeles kraftig oppsving i verdien.

Bitcoin er en virtuell valuta som ikke er koblet til andre valutaer eller økonomiske systemer. Det hele er basert på transaksjoner over internett som sendes direkte fra avsender til mottaker, uten at en tredjepart er involvert. Helt siden begynnelsen har Bitcoin-valutaen fått mye kritikk, blant annet fordi den er så vanskelig å spore, men også nettopp fordi den er ustabil.

Steam skriver at de vil jobbe med å løse situasjonen for brukere som måtte bli rammet av fjerningen av Bitcoin-støtten på en negativ måte, og plattformen sier også at de skal vurdere Bitcoin-støtte igjen på et senere tidspunkt.

Steam satte nylig historisk rekord »

Siste fra forsiden