Microsoft lar kundene kjøpe spill med Bitcoin

I første omgang er det Nord-Amerika som får muligheten.

123dartist/Shutterstock

Microsoft har åpnet for at kundene kan fylle på sin Microsoft-konto med bitcoins i Nord-Amerika. Den nye betalingsmuligheten skal ha åpnet i løpet av denne uka, uten noen stor omtale. Det var brukere på nettforumet reddit som først ble oppmerksom på at funksjonen var lagt til.

Her ser du hva nord-amerikanske brukere kan bruke som betaling.

Med midlene på Microsoft-kontoen kan man kjøpe innhold på tvers av Microsofts mange enheter, slik som musikk, programvare og spill, for eksempel på Xbox 360 eller Xbox One.

Det er ikke kjent om Microsoft planlegger å implementere betalingsmåten i Europa.

Bitcoin er en virtuell valuta som ikke er koblet til andre valutaer eller økonomiske systemer. Det hele er basert på transaksjoner over internett som sendes direkte fra avsender til mottaker, uten at en tredjepart er involvert. Slik sett ligner Bitcoin mer på kontanter, ettersom de kan være vanskeligere å spore.

Har fått mye kritikk

Helt siden begynnelsen har Bitcoin-valutaen fått mye kritikk, blant annet fordi den er så vanskelig å spore. Enkelte har pekt på Bitcoin som en ypperlig valuta for kriminelle miljø, der det er vanskelig for myndigheter å ha innsyn i transaksjoner.

Den har også vist seg å være tidvis ustabil, med store hopp i verdi fra uke til uke. Ettersom en virtuelle valutaen ikke er forankret i en reel verdi, samt medieomtale, får skylden for denne ustabiliteten. Du kan lese mer om Bitcoins hos vår søsterside, Tek.no.

I fjor ble ESEA tatt for å ha brukt spilleres maskiner til å skaffe seg Bitcoins.
ESEA-klienten som skulle forhindre juks tynte maskinen til uskyldige spillere »

Siste fra forsiden