E-sport-arrangør i Bitcoin-skandale

Klienten som skulle forhindre juks tynte maskinen til uskyldige spillere.

Den populære e-sport-arrangøren ESEA har havnet i en omfattende skandale. For noen dager siden dukket det opp rapporter om at klienten deres, som blant annet skal beskytte spillerne mot juksemakere, gjorde litt av hvert på egenhånd når brukerne ikke brukte datamaskinen.

Kort sagt fungerte den som en «bitcoin miner», som benyttet seg av brukernes datakraft for å skape bitcoins. Dette er en virtuell «myntenhet» hvor nye «mynter» skapes via en form for kryptografi. Dette innebærer at datamaskinen utfører avanserte matematiske regnestykker, og det har dukket opp en slags industri rundt det å skape nye bitcoins.

Problemet er at jobben er svært ressurskrevende, og kan resultere i overoppheting og i verste fall skader på brukernes maskinvare. Når dette i tillegg skjer uten at brukerne er klar over det, blir situasjonen ganske alvorlig.

– En ansatt handlet på egenhånd

I starten hevdet en ESEA-ansatt at funksjonen var lagt inn som en slags aprilspøk, men at den skulle vært fjernet etter to dager. Senere viste det seg at det ikke var tilfelle. ESEA har nå gått ut med en offiell beklagelse, og skylder på en ansatt som skal ha handlet bak ryggen til resten av selskapet.

– Med alt oppstyret rundt bitcoins utførte vi noen interne tester med klienten for å se hvordan prosessen fungerte og se om det var en funksjon vi ville legge til i fremtiden. Vi tenkte det kunne være et spennende nytt verktøy som vi kunne tilby vårt miljø. Men til syvende og sist besluttet vi oss for å droppe det, skriver ESEA-eier Craig Levine på selskapets nettsted.

Han fortsetter:

– Den 13. april, etter de første testene, informerte vi de som var involvert at vi droppet prosjektet og de skulle avslutte testingen. Men i går kveld fant vi ut at en ansatt involvert i testingen har brukt koden til egen vinning siden 13. april 2013. Det som har skjedd i de siste to ukene er at en ansatt har operert på egenhånd og uten autorisasjon for å få tilgang til miljøet vårt gjennom selskapets ressurser.

Levine forteller videre at selskapet er svært skuffet over det som har skjedd, og at de nå har satt en stopper for det. Videre beklager de overfor miljøet sitt, og vil gi alle som har vært premium-medlemmer i april 2013 en gratis måned med premium-medlemskap. Om noen har opplevd at maskinvaren deres har tatt skade av prosessen bes de kontakte ESEAs kundestøtte.

Totalt ble det skapt bitcoins til en verdi av 21 735 kroner, og ESEA vil donere alt til American Cancer Society. I tillegg vil de selv punge ut med det samme beløpet, slik at pengegaven dobles. Til slutt vil de øke premiepotten for ligaen sin med samme beløp.

Besøk Gamer's Paradise for å lese mer om e-sport.

Siste fra forsiden