Steam tar opp kampen mot Discord

Har laget en ny chat som du kan prøve nå.

Audun Rodem, Gamer.no

Etter godt over ti år med den nåværende chatte-funksjonaliteten i Steam har Valve nå gjort store grep. På deres nettsider kan du lese om alle de nye funksjonene, og selv prøve det ut va en åpen betatest.

Går i strupen på Discord

Slik ser den nye chatten ut.
Skjermbilde av Steams nettsider

I bunn og grunn ser det ut som om Valve har studert Discord veeeeeeeldig nøye – mye av det nye minner om det vi finner hos chatte-appen. Man kan for eksempel bruke chatten via nettleseren såvel som i Steam, og gruppesamtaler er en stor del av fokuset, der man kan ha egne kanaler a la hvordan det fungerer på Discord-servere, for eksempel rundt enkelte spill.

Samtalene støtter nå GID-bilder og media-lenker i samtalevinduet, slik at man ikke trenger å trykke på en lenke for å se hva for noe morsomt tjommien har sendt deg. I tillegg er det nå åpnet for stemmesamtaler.

Ifølge Valve er oppussingen en del av et større arbeid med å gi Steam en overhaling.

– Denne oppdateringen ble laget ved å bruke et nytt rammeverk for grensesnitt, og inneholder noen viktige forbedringer under panseret som vil gjøre det lettere for oss å oppdatere våre nettbaserte Steam-komponenter oftere. Vi planlegger å gjøre mange forbedringer i Steam-opplevelsen, og deres tilbakemeldinger vil hjelpe oss med å prioritere hva som kommer neste gang, skriver Valve.

Siste fra forsiden