Steam tar opp kampen mot spillere som bombarderer spill med dårlige anmeldelser

Enda flere tiltak på vei.

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Steam har allerede flere ganger iverksatt tiltak for å komme såkalt «review bombing», det å bombardere spill med negative anmeldelser, til livs. I et fersk blogginnlegg tar tjenesten nå atter en gang opp temaet.

Tjenesten skriver at de heretter kommer til å identifisere anmeldelser som brukes til bombardement og rett og slett utelukke dem fra anmeldelsesresultatet på plattformen.

I blogginnlegget er Steam raske med å innrømme at et slikt tiltak reiser en del spørsmål, for eksempel hva som i det hele tatt menes med anmeldelsesbombing.

Steam

Vil bli etterforsket av Valve-team

Tjenesten definerer fenomenet som publisering av et høyt antall anmeldelser på kort tid som kun har til hensikt å redusere poengsummen til et spill, og hvor fokuset i anmeldelsen ikke er relatert til det å guide forbrukerne.

Steam skriver at de har laget et verktøy som innebærer at tjenesten først fanger opp abnormal aktivitet på Steam i nær-sanntid, og deretter varsles et dedikert team hos Valve som i sin tur manuelt etterforsker aktiviteten.

Når et tilfelle av anmeldelsesbombing har blitt identifisert vil den aktuelle tidsperioden bli markert og utvikleren varslet. Anmeldelsene vil så ikke lenger bli medregnet i totalpoengsummen til spillet.

Selve anmeldelsene vil imidlertid forbli uberørte, og disse kan fremdeles leses dersom man er interessert. Spillere kan også selv velge å inkludere «bombene» i poengsummene, så den nye funksjonen er altså valgfri å bruke.

Blant tidligere tiltak mot fenomenet har Steam gjort det enklere for brukere selv å oppdage bombing ved at spillere kan se en graf over hvordan anmeldelsene til hvert enkelt spill har utviklet seg over tid, og dermed lettere identifisere store avvik fra normalen.

Les også: Valve bannlyser voldtektsspill fra Steam – dette er begrunnelsen »

Siste fra forsiden