Valve bannlyser voldtektsspill fra Steam – dette er begrunnelsen

Skjermbilde fra Rape Day.
Steam

Valve har tidligere gitt signaler om at det skal være mer eller mindre fritt frem for utviklere for Steam, men det viser seg at det fortsatt er noen grenser. Som blant andre Polygon melder har Valve nå bannlyst et spill fra plattformen.

Et spill som heter Rape Day, som ennå ikke har blitt lansert, fikk nylig kritikk av Steam-brukere basert på beskrivelsen av spillet, og i en melding på Steam-bloggen svarer Valve.

– Den siste uken har du kanskje hørt om et spill kalt Rape Day, som snart kommer på Steam. I dag har vi besluttet å ikke distribuere dette spillet på Steam, skriver tjenesten.

Skjermbilde fra Rape Day.
Steam

Mener det er umulig å støtte utvikleren

Valve skriver at de kom til konklusjonen etter omfattende diskusjoner og funn av diverse fakta om spillet.

– Vi respekterer utvikleres ønske om å uttrykke seg, og formålet med Steam er å hjelpe utviklere med å finne et publikum, men denne utvikleren har valgt et innhold og en måte å representere det på som gjør det veldig vanskelig for oss å hjelpe dem med å gjøre det, heter det i blogginnlegget.

I beskrivelsen av Rape Day, som altså nå ikke lenger er å finne, kunne man lese at spillet handlet om å verbalt trakassere, drepe og voldta kvinner midt i en zombie-apokalypse. Spillets Steam-side inneholdt også svært eksplisitte skjermbilder.

Som Gamer.no meldte i juni i fjor gjennomførte Steam en endring av praksisen sin som skulle innebære at de ville tillate «alt» innhold på plattformen, og Rape Day kan se ut til å ha vært en test på hvor langt denne liberale holdningen kunne strekkes.

Les også: Valves nye kortspill har mistet nesten alle spillerne sine på bare to uker »

Siste fra forsiden