Valve gir opp å vokte Steam-butikken

Vil heretter tillate «alt» innhold.

Skjermdump, Gamer.no

Det er en krevende oppgave å holde uvelkomne elementer ute fra digitale distribusjonsplattformer, og det gjelder såvisst også Steam. I et fersk blogginnlegg har Valve imidlertid nå redegjort for en ny praksis som kanskje vil heve noen øyebryn.

Valve varsler nemlig en betydelig liberalisering av hva slags innhold de vil tillate på plattformen, og at det heretter blir mer eller mindre fritt frem.

– Vi har besluttet at den riktige tilnærmingen er å tillate alt på Steam-butikken, unntatt det som er ulovlig og det som er regelrett trolling. Denne tilnærmingen setter oss i stand til å fokusere mindre på å være politi og mer på å bygge verktøy for å gi folk kontroll over hva slags innhold de ser, skriver Valve.

Mener avgjørelsene blir for subjektive

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Bakgrunnen for denne nye praksisen er ifølge selskapet at det rett og slett er for krevende å komme frem til universelle retningslinjer rundt hva som er passende innhold, da standarden for hva som anses som støtende og kontroversielt kraftig fra land til land og fra person til person.

Valve sier at dette gjør det vanskelig å unngå rent subjektive avgjørelser, noe som igjen er dømt til å ergre mange Steam-brukere som kanskje ikke deler oppfatningen. Selskapet skriver at det til og med innad i Valve er store uenigheter rundt hva som bør tillates og ikke tillates på plattformen.

På bakgrunn av dette ønsker selskapet altså å tre ut av beslutnings prosessen og overlate til brukere å ta avgjørelsene. Til gjengjeld skal Valve gi brukere flere verktøy til å kontrollere Steam-opplevelsen, deriblant mulighet til å overstyre anbefalingsalgoritmene på plattformen slik at spill tilknyttet bestemte temaer gjemmes bort.

På kort sikt vil brukere ikke se store endringer i hva som legges ut på Steam før Valve har fått på plass noen av de nye verktøyene som gir brukere større kontroll.

Les også: Apple avviste Steam Link-appen for iOS »

Siste fra forsiden