Apple avviste Steam Link-appen for iOS

– Vi håper de ombestemmer seg, sier Valve.

Gamer.no/Valve, Apple

Tidligere denne måneden trakk Valve sløret av mobilapplikasjonen Steam Link App, som lar deg spille Steam-spillene dine via telefon og nettbrett. Appen er allerede tilgjengelig for Android-enheter, men nå er det plutselig ikke sikkert at den kommer til iOS som planlagt.

I en pressemelding forteller Valve at Apple har satt en stopper for Steam Link-appen, det på tross av at søknaden om lansering først ble godkjent:

– Mandag 7. mai godkjente Apple lanseringen av Steam Link-appen. Onsdag 9. mai gikk Valve ut med nyheten om applikasjonen. Morgenen etter trakk Apple tilbake godkjenningen, på grunn av det de omtalte som konflikter med rettningslinjene for applikasjoner som det første teamet ikke hadde oppdaget.

Steam-eieren anket dommen og pekte på lignende applikasjoner som finnes i Apples nettbutikk. Natt til fredag ble det imidlertid klart at Apple står på sitt:

– Valve anket og forklarte at Steam Link-appen kun fungerer som en LAN-basert skjerm for fjernspilling, ikke ulik mange lignende applikasjoner som allerede er tilgjengelige i App Store. Til slutt ble anken avvist, som betyr at lanseringen av Steam Link-appen for iOS er blokkert. Teamet brukte mange timer på dette prosjektet og godkjenningsprosessen, så vi er selvfølgelig skuffet. Men vi håper Apple vil ombestemme seg etter hvert, het det i pressemeldingen.

Apple har så langt ikke gitt noen offisiell uttalelse om saken, men vi oppdaterer saken dersom vi hører fra selskapet.

Siste fra forsiden