Valves nye kortspill har mistet nesten alle spillerne sine på bare to uker

Bratt nedgang for Artifact.

Valve/Steam

Det oppstod nok en del forventninger da Valve kunngjorde sitt første nye spill på flere år, selv om det dreide seg om et kortspill. Nå viser det seg at Artifact ikke på langt nær har tatt spillerne med storm.

Blant andre PCGamesN og PC Gamer melder at Artifact har hatt en svært bratt nedgang i antall spillere siden lanseringen i slutten av november.

Tallene fra SteamCharts viser at antallet samtidig påloggede Artifact-spillere på Steam-plattformen lå på rundt 12 000 på det meste i løpet av den siste 24-timersperioden.

80 prosent nedgang

Valve

En dag etter lanseringen, den 29. november, lå antallet samtidige spillere på over 60 000 – som er det høyeste tallet hittil. Nedgangen har altså vært på hele 80 prosent bare de siste to ukene.

Det laveste antallet samtidig påloggede Artifact-spillere i dagene etter lanseringen lå på rundt 20 000, og på onsdag lå det laveste tallet til sammenligning på bare 5000 spillere.

Artifact fikk generelt gode anmeldelser da det kom ut, men mottakelsen blant spillere var mildt sagt blandet. Spillet ble annet kraftig kritisert for mikrotransaksjonssystemet, noe som tvang Valve til å gjøre endringer.

På grunn av dette ble spillet bombardert med negative anmeldelser på Steam, som PC Gamer meldte, og i skrivende stund er Steam-anmeldelsene i høyeste grad fremdeles blandet.

Artifact ble opprinnelig avduket i fjor, på det Dota 2-turneringen The International. Spillet er et digitalt samlekortspill i samme kategori som Hearthstone, Gwent og Magic: The Gathering, som baserer seg på figurer og elementer fra Dota 2.

Les også: Epic tar opp kampen med Steam – lanserer egen spillbutikk »

Siste fra forsiden