Steam tiltrekker seg 1,5 millioner nye brukere hver måned

Men PlayStation Network har faktisk flere aktive brukere i måneden enn PC-giganten.

Skjermbilde, Steam

Det er ikke ofte vi hører offisielle tall fra Valve om brukere lenger, men under årets Casual Connect i Seattle løftet det store spillselskapet litt på teppet. Dette melder GeekWire.

Valves Tom Giardino forteller at de har fått 1,5 millioner nye brukere hver måned i løpet av de siste 18 månedene. Ikke verst for en nesten 14 år gammel plattform. Det betyr at de siden januar 2016 har fått 27 millioner nye brukere. En bruker er en person som har opprettet en konto og kjøpt et spill, eller lastet ned et gratisspill og kjøpt noe gjennom dette.

Sony leder månedlig – såvidt

Med slike tall er det rimelig å tro at Valve har en god økonomi å lene seg på. Som kjent tar spillselskapet 30 prosent av alle transaksjoner som skjer gjennom Steam, og med 67 millioner månedlige aktive brukere blir det nok noen transaksjoner.

Valve klarer likevel ikke helt å hamle opp med konsollgiganten Sony når det kommer til aktive brukere hver måned. Til sammenligning har Sony 70 millioner månedlige aktive brukere på PlayStation Network, mens sist vi hørte fra Microsoft hadde de 53 millioner månedlige Xbox Live-brukere.

Ellers kunne selskapet også fortelle at de har 33 milioner daglig aktive brukere, og har i snitt 14 millioner brukere som er pålogget samtidig hver dag. Dette er en stor oppgang fra de 8,4 millionene de meldte om i 2015.

Spillnettbutikken og -tjenesten Steam ble først lansert høsten 2003, og har siden den gang etablert seg som en ledende aktør i PC-markedet.

Valve mistet også noen brukere i sommer, men det er egentlig helt greit.
Valve stenger ute hele 40 000 kontoer dagen etter Steam sitt sommersalg »

Siste fra forsiden