Anmeldelse

Steelpad 4S og Steelpad Cord Holder

Danske Steelpad har laget musematter en stund, og vi har tidligere testet 3S-utgaven av aluminiumsmatten. Denne gang står den større 4S-utgaven og Mouse Bungee-utfordreren Cord Holder for tur.

Side 1
Side 2

Hvordan gjør så matten det i direkte sammenligning med andre matter? Vi har testet Steelpad 4S opp mot noen av de mest aktuelle konkurrentene.

Steelpad 4S vs. Steelpad 3S

Overflaten er som sagt identisk. Siden større tilsvarer bedre vil 4S-versjonen være et bedre valg.

Steelpad 4S vs. fUnc 1003

Steelpad 4S er marginalt større enn fUnc, og med ny teflontape er aluminiumsmatten noe raskere. I praksis er de omtrent like høye, men ulempen med Steelpad er at den virker litt kald til å begynne med. Når det er sagt er heller ikke hastigheten alltid viktigste. Et behagelig og nøyaktig underlag kan være vel så viktig. Til slutt avgjøres det bare av personlig preferanse.

Steelpad 4S vs. Everglide Giganta

Nærmest identiske i størrelse, men veldig forskjellige i overflate. Giganta-ens ruglete overflate gir ikke like kjapp reaksjon som Steelpad, mens den ikke gir den behagelige nøyaktigheten til fUnc 1030. For de aller fleste vil Steelpad oppleves som en bedre matte. Steelpad inngir også et bedre inntrykk av kvalitet.

Steelpad 4S vs. Everglide Gaming Mat (vanlig og optisk versjon)

Sistnevnte har vi ikke publisert en test av enda, men Everglide Gaming Mat er en spennende matte. Musemattene er derimot såpass forskjellige at en direkte sammenligning er veldig vanskelig. Everglide-mattene er behagelige, men markant forskjellige med tanke på overflate. Der ligger de nærmere fUnc 1030, da med begge dens sider tatt i betraktning. Igjen bunner det ned til personlig preferanse med tanke på hurtighet kontra et mer tradisjonelt underlag.

I tillegg til musematten mottok vi Steelpads Cord Holder for test. Dette er enkelt og greit en liten og elegant metalldings som er ment for å holde museledningen på plass. Den er veldig lett å sette i stand, alt du gjør er å skru ut en liten skrue på fremsiden av holderen for så å sette ledningen på plass og skru skruen tilbake slik at den holder ledningen på plass. Enkelt og greit. Konkurrenten Mouse Bungee holder ledningen noe høyere, og kanskje enda en smule friere, mens Steelpads Cord Holder ligger litt tyngre på bordet, og ser en hel del bedre ut. I funksjon spiller det egentlig ingen rolle hvilken du velger, men her i huset har Steelpads variant overtatt hedersplassen.

Steelpad 4S er ikke mer enn en større versjon av den tidligere omtalte 3S-utgaven. Begge er gode matter, og 4S er naturligvis et steg opp fra forgjengeren. Med tanke på hurtighet er det få som kan hamle opp med Steelpad 4S, men hvorvidt den på grunn av det automatisk er en bedre matte en konkurrentene er vanskelig å svare på. Den er behagelig å bruke, til tross for at den lett kan føles kald i begynnelsen. Er du vant med plastbaserte matter som fUnc 1030 eller Everglide Gaming Mat er det ikke sikkert at Steelpad 4S vil falle i smak. Er du derimot ikke helt sikker på hva du skal gå til anskaffelse av er denne aluminiumsmatten så absolutt verdt en test, spesielt i 4S-utgaven. Nisjeproduktet som trådholderen må sies å være nær perfekt i sin enkelthet. Den gjør jobben, ser bra ut og koster ikke så altfor mye. En nødvendighet for spilleopplevelsen? Strengt tatt ikke, men etter at du har kjøpt ei binærlampe til nerden i ditt liv bør du føre den opp på listen over morsomme gaveideer.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden